Noi imagini cu Rimac Concept One pentru Frankfurt 2011

Autor: Oraan Mărculescu 12 sept. 2011 Concepte auto

Acum o lună aflam despre intenţiile de-a dreptul tupeiste ale unei mici firme auto din Croaţia, Rimac Automobili, de a prezenta la Salonul Auto Frankfurt 2011 un concept de maşină electrică supersport, care va rivaliza cu Bugatti Veyron.

Anunţând o putere de 1.088 CP provenită din patru motoare electrice, un cuplu maxim monstruos, de 3.800 Nm, un demaraj 0-100 km/h în 2,8 secunde, o viteză maximă de 305 km/h, precum şi o autonomie surprinzătoare, de 600 km, Rimac Concept One putem spune că deja a acaparat atenţia publicului.

Rimac Concept One - supercarul electric din Croatia care ameninta Veyronul

Însă cum arată noul concept rămâne un mister destul de bine protejat de creatori. Chiar dacă acum avem parte de mai multe detalii ale maşinii, forma finală a acesteia este suficient de bine ascunsă pentru păstrarea suspansului până inaugurarea de la salonul auto german.

Este, totuşi, destul de clar că va fi utilizată intensiv fibra de carbon, iar forma farurilor, cu luminile de zi cu LED-uri profilate într-un „S” stilizat, ne cam duce cu gândul la Ferrari sau chiar Lamborghini. Partea mediană a lateralului maşinii este dominată de un bandou generos din fibră de carbon, iar forma maşinii va fi specifică GT-urilor de mare performanţă.

Rimac Concept One va utiliza intensiv fibra de carbon

De remarcat interiorul cu aspect spartan, dar, de fapt, garnisit cu gadgeturi de ultimă oră: de exemplu ecranul tactil de pe consola centrală sau indicatoarele de bord digitale. Evident, interiorul va fi garnisit cu materiale foarte scumpe, conform doleanţelor celor care viseaz la un Bugatti.

Dacă v-am făcut curioşi, mai trebuie să aşteptaţi foarte puţin: în data de 13 septembrie se va consemna dezvăluirea oficială a noului supercar electric Rimac Concept One.

Rimac Concept One – teaserul noului supercar din Croatia de pe tare.ro

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide