Nou concept de coupe cu 4 uşi: Volvo SC90 Sports Sedan

Moda coupe-urilor cu 4 uşi devine deja necesară pentru orice producător premium. Cel puţin asta este impresia unui student de la Centrul de Design Volvo, care a imaginat acest Volvo SC90 Sports Sedan.

Nou concept de coupe cu 4 uşi: Volvo SC90 Sports Sedan Nou concept de coupe cu 4 uşi: Volvo SC90 Sports Sedan

Coupe cu 4 usi: Volvo SC90Dacă oficialii Volvo chiar au degând să intre în clubul coupe-urilor cu 4 uşi, nu ştim, daracest Volvo SC90 Sports Sedan pare o propunere foartereuşită, dar şi omogenă din partea suedezilor.

De fapt, autorul acestui concept este Nouphone J. Bansasine,care studiază la Centrul de Design Volvo, maşina depăşind puţinfaza de randări pe calculator, existând chiar într-o machetă lascară redusă.

Revenind la Volvo SC90, putem spune că noul Volvo S60 nu a avut influenţă aşa de mareasupra designului noului concept. SC90 beneficiază de unstil masculin, cu mult mai puţine curburi decât S60, iarimpresia de sportivitate este chiar reuşită.

Silueta reusita pentru SC90Partea frontală este mult maiagresivă decât la modelele Volvo actuale, cu faruriînguste rectangulare şi o capotă foarte joasă. Linia laterală are omuchie centrală puternic ascendentă, iar suprafaţa vitrată esteextrem de redusă - de apreciat ideea portierelor spate cudeschidere inversă.

Practic, SC90 se situează între un sedan gen Mercedes CLS şi un hatchback în stilul luiAudi A5 Sportback.

Spate impozant si originalSpatele maşinii aduce în peisajo notă semnificativă de sobrietate, stopurile având unstil inedit pentru Volvo, dar şi imprimându-i o personalitateclară. În plus, maşina are un aer deosebit de compact, deşi e clarcă îşi doreşte să concureze elita germană - cel puţin faţă derecentul BMW Gran Coupe Concept, Volvo SC90 degajă maimultă originalitate şi un spirit mai proaspăt.

Vom vedea în viitor un asemenea Volvo? Având în vederedeschiderea pe care o arată noul proprietar, concernul chinezesc Geely, seprea poate ca, undeva în 2015, acest Volvo SC90 SportsSedan Concept să se materializeze într-un model de serie,menit a consolida imaginea premium şi life-style a Volvo.