Nou concept de coupe cu 4 uşi: Volvo SC90 Sports Sedan

Moda coupe-urilor cu 4 uşi devine deja necesară pentru orice producător premium. Cel puţin asta este impresia unui student de la Centrul de Design Volvo, care a imaginat acest Volvo SC90 Sports Sedan.

Nou concept de coupe cu 4 uşi: Volvo SC90 Sports Sedan Nou concept de coupe cu 4 uşi: Volvo SC90 Sports Sedan

Coupe cu 4 usi: Volvo SC90Dacă oficialii Volvo chiar au de gând să intre în clubul coupe-urilor cu 4 uşi, nu ştim, dar acest Volvo SC90 Sports Sedan pare o propunere foarte reuşită, dar şi omogenă din partea suedezilor.

De fapt, autorul acestui concept este Nouphone J. Bansasine, care studiază la Centrul de Design Volvo, maşina depăşind puţin faza de randări pe calculator, existând chiar într-o machetă la scară redusă.

Revenind la Volvo SC90, putem spune că noul Volvo S60 nu a avut influenţă aşa de mare asupra designului noului concept. SC90 beneficiază de un stil masculin, cu mult mai puţine curburi decât S60, iar impresia de sportivitate este chiar reuşită.

Silueta reusita pentru SC90Partea frontală este mult mai agresivă decât la modelele Volvo actuale, cu faruri înguste rectangulare şi o capotă foarte joasă. Linia laterală are o muchie centrală puternic ascendentă, iar suprafaţa vitrată este extrem de redusă - de apreciat ideea portierelor spate cu deschidere inversă.

Practic, SC90 se situează între un sedan gen Mercedes CLS şi un hatchback în stilul lui Audi A5 Sportback.

Spate impozant si originalSpatele maşinii aduce în peisaj o notă semnificativă de sobrietate, stopurile având un stil inedit pentru Volvo, dar şi imprimându-i o personalitate clară. În plus, maşina are un aer deosebit de compact, deşi e clar că îşi doreşte să concureze elita germană - cel puţin faţă de recentul BMW Gran Coupe Concept, Volvo SC90 degajă mai multă originalitate şi un spirit mai proaspăt.

Vom vedea în viitor un asemenea Volvo? Având în vedere deschiderea pe care o arată noul proprietar, concernul chinezesc Geely, se prea poate ca, undeva în 2015, acest Volvo SC90 Sports Sedan Concept să se materializeze într-un model de serie, menit a consolida imaginea premium şi life-style a Volvo.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.