Oare aşa vor arăta maşinile autonome ale viitorului, ca Chevrolet FNR Concept?

Chevrolet a adus la Shanghai 2015 un concept de transport autonom, iar noi am început să ne punem întrebări.

Oare aşa vor arăta maşinile autonome ale viitorului, ca Chevrolet FNR Concept? Oare aşa vor arăta maşinile autonome ale viitorului, ca Chevrolet FNR Concept?

Dacă ar fi să facem o catalogare a conceptelor, acestea s-ar împărţi în două mari categorii: cele vizionare şi cele care prefigurează o viitoare generaţie. FNR Concept face parte, cu siguranţă, din prima categorie.

Nu doar că arată ca desprins dintr-un film SF, se şi comportă ca într-un film SF (cu toate că tehnologia autonomă a făcut paşi mari în ultimul timp, la implementare încă intră în categoria science-fiction). Dezvoltat de către divizia GM Pan Asia Technical Automotive Center, FNR se prezintă ca un vehicul electric autonom. Şi are blocuri optice cu laser şi uşi de tip „dragon”. Şi se poate încărca wireless.

Interiorul nu se lasă mai prejos în materie de SF. FNR se activează cu ajutorul unui scaner de retină şi are scaunele din faţă rotative - putându-se întoarce la 180 de grade, în cazul în care drumul este prea plictisitor şi pasagerii au chef de un joc de cărţi sau ceva. În cazul în care şoferul doreşte să reia controlul asupra maşinăriei, nu trebuie decât să facă un gest (chestia cu gestul nu este chiar SF, viitorul BMW Seria 7 va avea aşa ceva).

Motricitatea lui FNR Concept este asigurată de patru motoare electrice, iar pentru a se putea deplasa autonom, are montaţi mulţi, mulţi senzori şi un radar pe plafon - care înregistrează toate datele referitoare la direcţia, viteza şi elementele din mediul înconjurător maşinii.

Dacă viitorul ne rezervă maşinării precum aceasta, care este poziţia ta? Ai vrea să vină mai repede sau ai prefera lucurile „simple”, precum maşinile actuale?

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.