Opel Ampera AV – Voltul european

Autor: Oraan Mărculescu 07 mart. 2009 Concepte auto

07.03.2009: UPDATE FOTO & INFO LIVE GENEVA 2009

Da, a adevărat, vorbim de un Volt uşor modificat, dar asta nu contestă faptul că maşina arată bine, spre deosebire de restul maşini electrice apărute în ultimul timp, care duc aerodinamică şi modificările în numele reducerilor de combustibil la paroxism. De asemenea, această maşină poate reprezenta o imensă gură de oxigen pentru Opel, chiar dacă îmi e teamă că va apărea prea târziu. Dar abia aştept să văd aşa ceva pe şosea.

03.03.2009 (19:55): UPDATE FOTO LIVE GENEVA 2009

PRIMELE POZE LIVE CU NOUL OPEL AMPERA surprinse de Promotor.ro în direct din standul Opel la Geneva 2009!

Vezi imaginile în galeria multimedia

03.03.2009: UPDATE FOTO-VIDEO

Opel Ampera - masina electricaNoul Opel Ampera, prezentat în mai multe clipuri video, precum şi într-o nouă galerie de imagini.

01.03.2009: UPDATE FOTO

Opel Ampera va avea o alură mult mai agresivă decât Chevrolet Volt. De fapt, designul părţii frontale este chiar foarte îndrăzneţ pentru o maşină electrică, despre care oricine ar avea primul impuls să spună că este familială.

Singura problemă este dacă problemele de la General Motors şi Opel vor avea un final fericit. Altfel, s-a putea ca Opel Ampera să fie doar o victimă a crizei auto.

21.02.2009: UPDATE FOTO

Noul Opel Ampera va debuta oficial la Salonul Auto Geneva 2009, dar se pare că, deocamdată, sub forma unui concept – care credem că va fi aproape 100% modelul de serie.

Cei de la Globalmotors au surprins, însă, maşina de serie la o şedinţă foto oficială, pentru viitoarele broşuri, iar din imagini se poate observa clar că vorbim de "aceeaşi Mărie", dar cu altă parte frontală şi, bineînţeles, sigla Opel. Maşina se va produce şi în Marea Britanie, sub egida Vauxhall.

Opel Ampera nu este o maşină total electrică, deoarece beneficiază, pe lângă motorul electric, şi de unul convenţional, alimentat cu benzină. În regim doar electric, autonomia se cifrează la 65 km (încărcarea completă de la priză durează maximum 3 ore), iar cu ajutorul motorului cu ardere internă autonomia ajunge chiar şi la 800 km.

19.01.2009:

UPDATE FOTO: Primele schiţe cu noul concept Opel, ce pare să fie la prima vedere un Chevrolet Volt cu sigla schimbată.

27.01.2009:

La Salonul Auto de la Geneva Opel va prezenta cel mai nou concept al său, unul cu patru locuri şi cinci uşi, ce va folosi sistemul de propulsie Voltec, capabil în prezent să propulseze maşina exclusiv prin bateriile litiu-ion aproape 60 de km, pentru distanţe mai lungi apelându-se la un motor termic ce încarcă bateriile.

Cu toate acestea, Alain Visser, şeful de Marketing de la GM Europa a declarat: "Cu Ampera, Opel va fi primul constructor european ce va furniza clienţilor sute de kilometri de condus exclusiv pe electricitate." Dar având în vedere faptul că oficialii Opel au admis un posibil model electric Opel pe baza lui Chevrolet Volt dar şi asemănările estetice, ne aşteptăm ca între cele două modele gradul de împărţire a componentelor să fie destul de ridicat.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide