Peugeot Shine Concept desenat de polonezul Piotr Czyzewski

Piotr Czyzewski este un designer polonez care a imaginat un Peugeot al viitorului: Peugeot Shine Concept. Vă place cum arată?

Peugeot Shine Concept desenat de polonezul Piotr Czyzewski Peugeot Shine Concept desenat de polonezul Piotr Czyzewski

Cei de la Peugeot sunt recunoscuţi deja pe plan mondial pentruconcursul anual de design pe care îl organizează. Esteadevărat, se spune despre francezi că au şi foarte multe decâştigat, inspirându-se din ideile trimise de designeriipasionaţi de pretutindeni.

Peugeot Shine este creatie a designerului polonez Piotr Czyzewski

Polonezul PiotrCzyzewski nu ştim dacă a participat până acum la vreun concursde design Peugeot, dar propunerea sa, Peugeot Shine, esteuna reuşită. Ce-i drept, nu putem fi 100% siguri că Shinenu se inspiră din conceptul Peugeot RC HYmotion4, de la Salonul Auto Paris2008...

Peugeot Shine se doreşte un coupe cu 4 uşi, cu un gabaritgeneros, dar şi o formă aerodinamică şi extrem defluidă. Botul maşinii ne oferă o perspectivă interesantă,conferindu-i maşinii o personalitate puternică, în timp ceblocurile optice nu prea au legătură nici cu stilul de până acum al"leului francez", nici cu noua direcţie de design, inaugurată dePeugeot HR1 Concept.

Peugeot Shine Concept are un stil fluid si aerodinamic, fiind un coupe cu 4 usi

Punctul forte al lui Shine este modalitatea dedeschidere a celor patru portiere (deşi prima impresieeste că vorbim de un coupe cu doar două uşi). Maşina abordează unstil pe care l-am mai întâlnit şi în cazul lui Mazda RX-8, de exemplu, portierele din faţă fiind foarte mari,iar cele din spate de dimensiuni mai mici.

Deşi portierele se deschid în stil "suicide door", diferenţamajoră constă în modul de deschidere al acestora, adică însus, ca la Lamborghini. De mare efect, chiar dacă nuoriginal, ideea fiind propusă şi de alte concepte până acum.

Cele patru usi ale lui Peugeot Shine se deschid in sus si in stil suicide door

Rezumând, Peugeot Shine Concept este o creaţie reuşităşi omogenă, care are mult bun gust şi reflectă o atenţiedestul de mare la detalii. Oare vom vedea în viitor o astfel desportivă exclusivistă Peugeot? Nu ştim, dar, sincer, ne-arplăcea.

Voi ce părere aveţi desprePeugeot Shine Concept?