Peugeot Shine Concept desenat de polonezul Piotr Czyzewski

Piotr Czyzewski este un designer polonez care a imaginat un Peugeot al viitorului: Peugeot Shine Concept. Vă place cum arată?

Peugeot Shine Concept desenat de polonezul Piotr Czyzewski Peugeot Shine Concept desenat de polonezul Piotr Czyzewski

Cei de la Peugeot sunt recunoscuţi deja pe plan mondial pentru concursul anual de design pe care îl organizează. Este adevărat, se spune despre francezi că au şi foarte multe de câştigat, inspirându-se din ideile trimise de designerii pasionaţi de pretutindeni.

Peugeot Shine este creatie a designerului polonez Piotr Czyzewski

Polonezul Piotr Czyzewski nu ştim dacă a participat până acum la vreun concurs de design Peugeot, dar propunerea sa, Peugeot Shine, este una reuşită. Ce-i drept, nu putem fi 100% siguri că Shine nu se inspiră din conceptul Peugeot RC HYmotion4, de la Salonul Auto Paris 2008...

Peugeot Shine se doreşte un coupe cu 4 uşi, cu un gabarit generos, dar şi o formă aerodinamică şi extrem de fluidă. Botul maşinii ne oferă o perspectivă interesantă, conferindu-i maşinii o personalitate puternică, în timp ce blocurile optice nu prea au legătură nici cu stilul de până acum al "leului francez", nici cu noua direcţie de design, inaugurată de Peugeot HR1 Concept.

Peugeot Shine Concept are un stil fluid si aerodinamic, fiind un coupe cu 4 usi

Punctul forte al lui Shine este modalitatea de deschidere a celor patru portiere (deşi prima impresie este că vorbim de un coupe cu doar două uşi). Maşina abordează un stil pe care l-am mai întâlnit şi în cazul lui Mazda RX-8, de exemplu, portierele din faţă fiind foarte mari, iar cele din spate de dimensiuni mai mici.

Deşi portierele se deschid în stil "suicide door", diferenţa majoră constă în modul de deschidere al acestora, adică în sus, ca la Lamborghini. De mare efect, chiar dacă nu original, ideea fiind propusă şi de alte concepte până acum.

Cele patru usi ale lui Peugeot Shine se deschid in sus si in stil suicide door

Rezumând, Peugeot Shine Concept este o creaţie reuşită şi omogenă, care are mult bun gust şi reflectă o atenţie destul de mare la detalii. Oare vom vedea în viitor o astfel de sportivă exclusivistă Peugeot? Nu ştim, dar, sincer, ne-ar plăcea.

Voi ce părere aveţi despre Peugeot Shine Concept?

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.