Posibil viitor pentru Unimog: Mercedes Hexawheel Concept

O idee interesantă pentru ce poate însemna un Unimog extrem de capabil şi util ne-o dă un inginer iranian, Siyamak Rouhi Dehkordi, care a imaginat acest Mercedes Hexawheel. Cum vi se pare?

Posibil viitor pentru Unimog: Mercedes Hexawheel Concept Posibil viitor pentru Unimog: Mercedes Hexawheel Concept

Mercedes Hexawheel ConceptDespre Mercedes Hexawheel putemspune că e o chestie utilă foarte interesantă pentru ceicare au nevoie de o maşină extrem de capabilă în offroad, dar nupentru fun, ci pentru caracterul practic.

Vorbim, într-un fel, de un posibil urmaş al actualului Unimog, considerat printre cele maipolivalente maşini pentru diverse activităţi, în principalutilitare. Iar conceptul, chiar dacă e, deocamdată, la stadiul derandări pe calculator, aduce multe idei practice din punctde vedere tehnologic - şi asta deoarece a fost conceput deun inginer mecanic, iranianul Siyamak Rouhi Dehkordi.

Cabina lui Mercedes Hexawheel este concepută pentru transportula trei persoane, scaunul central fiind plasat mai în faţă.Maşina are un cadru flexibil, "remorca" făcând parteintegrantă din şasiu, dar printr-un cuplaj inedit,inspirat, conform proiectantului, din lumea insectelor.

Hexawheel are tractiune 6x6Cele şase roţi primesc toateputerea de la motor, Hexawheel având tracţiune integală6x6. Dimensiunile foarte compacte (lungime totală de 4,8metri şi două ampatamente egale, de 0,95 metri), garda la sol maimult decât generoasă (46 cm) şi lipsa unor console fac din miculconcept un foarte capabil autovehicul în teren accidentat, celpuţin în teorie.

Capacităţile excelente de trecere ale lui Mercedes Hexawheels-ar datora în mare măsură conceptului flexibil alşasiului. Acesta este compus din 4 părţi principale,legate prin balamale speciale asociate cu câte o pereche deamortizoare hidraulice.

Mai există amortizoarea hidraulice şi pentru controlul peorizontală, fie la escaladarea obstacolelor foarte grele, fiepentru asigurarea unui confort optim la rularea cu viteză în regimde macadam. Interesant cum acest Hexawheel este capabil săescaladeze blocuri de piatră de 1,5 metri înălţime!(vezi schemele în poză)

Inginerul iranian nu este la prima propunere de maşinăinteresantă - acum doi ani a mai venit cu un concept Ferrari, denumit Zobin şi care punea accentultot pe idei inedite din punct de vedere tehnologic.