Preview japonez pentru Geneva 2011: Mazda Minagi Concept

Japonezii nu ne vor lăsa dezamăgiţi nici la această ediţie a Salonului Auto Geneva 2011. Deocamdată, ne testează interesul cu schiţele unui nou concept: Mazda Minagi.

Preview japonez pentru Geneva 2011: Mazda Minagi Concept Preview japonez pentru Geneva 2011: Mazda Minagi Concept

Mazda Minagi este un SUV de categorie compactă,care, cel puţin din aceste schiţe oficiale, pare foarte... "cupicioarele pe pământ" (faţă de multe alte concepte ale japonezilorde până acum). De fapt, aproape că putem spune că avem în faţă unpreview foarte fidel al unii viitor model de serie.

Mazda Minagi este un nou concept, care va debuta la Salonul Auto Geneva 2011

Model de serie care se vehiculează că ar putea fi unfrate mai mic al SUV-ului Mazda CX-7, şi anume CX-5, o maşină care va preluaplatforma tehnică a următoarei generaţii Ford Kuga - care, larândul ei, a fost prefigurată de conceptul Ford Vertrek, la Salonul Auto Detroit2011.

Singurul lucru concret pe care japonezii îl dezvăluie despreacest concept este că Mazda Minagi va beneficia de nouatehnologie Skyactiv. Este vorba de un grup propulsor,motor şi transmisie, care este foarte eficient şi puţin poluant,dar şi de un nou concept pentru reducerea masei caroseriei, însămai multe detalii vor apăre în săptămânile premergătoare premiereimondiale.

Se pare ca Mazda Minagi prefigureaza modelul de seria Mazda CX-5, bazat pe Ford Kuga

Deocamdată, putem afirma că utilizarea de cătredesignerii japonezi a temei Kodo ("sufletul mişcării") este reuşităşi în cazul lui Minagi, iar stilul nu foarte exuberant îidă o notă de eleganţă care, cu siguranţă, va fi foarte apreciată depublic. De altfel, standul japonez de la Salonul Auto Geneva 2011promite să fie un adevărat magnet, pe lângă Minagi urmând a fiexpus şi superbul concept Mazda Shinari, marele absent al Salonului Auto Paris2010.