Preview japonez pentru Geneva 2011: Mazda Minagi Concept

Japonezii nu ne vor lăsa dezamăgiţi nici la această ediţie a Salonului Auto Geneva 2011. Deocamdată, ne testează interesul cu schiţele unui nou concept: Mazda Minagi.

Preview japonez pentru Geneva 2011: Mazda Minagi Concept Preview japonez pentru Geneva 2011: Mazda Minagi Concept

Mazda Minagi este un SUV de categorie compactă, care, cel puţin din aceste schiţe oficiale, pare foarte... "cu picioarele pe pământ" (faţă de multe alte concepte ale japonezilor de până acum). De fapt, aproape că putem spune că avem în faţă un preview foarte fidel al unii viitor model de serie.

Model de serie care se vehiculează că ar putea fi un frate mai mic al SUV-ului Mazda CX-7, şi anume CX-5, o maşină care va prelua platforma tehnică a următoarei generaţii Ford Kuga - care, la rândul ei, a fost prefigurată de conceptul Ford Vertrek, la Salonul Auto Detroit 2011.

Singurul lucru concret pe care japonezii îl dezvăluie despre acest concept este că Mazda Minagi va beneficia de noua tehnologie Skyactiv. Este vorba de un grup propulsor, motor şi transmisie, care este foarte eficient şi puţin poluant, dar şi de un nou concept pentru reducerea masei caroseriei, însă mai multe detalii vor apăre în săptămânile premergătoare premierei mondiale.

Deocamdată, putem afirma că utilizarea de către designerii japonezi a temei Kodo ("sufletul mişcării") este reuşită şi în cazul lui Minagi, iar stilul nu foarte exuberant îi dă o notă de eleganţă care, cu siguranţă, va fi foarte apreciată de public. De altfel, standul japonez de la Salonul Auto Geneva 2011 promite să fie un adevărat magnet, pe lângă Minagi urmând a fi expus şi superbul concept Mazda Shinari, marele absent al Salonului Auto Paris 2010.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.