Prima ieşire pe circuit a lui Citroen Survolt

Citroen Survolt ne lasă cu gura căscată cu ocazia înfăţişării în “carne şi oase” pe circuitul de la Le Mans. Acest concept este pur şi simplu spectaculos…

Citroen Survolt a strâns un prim val de ovaţii la lansarea de a Salonul de la Geneva din primăvară şi, deşi ştiam ce ne aşteaptă, pur şi simplu văzându-l în lumina naturală pe circuit ne-a făcut să rămânem iarăşi pironiţi în faţa monitorului pentru a vizualiza întreaga galerie. Nu ştim dacă există planuri pentru un model de serie, dar dacă se va întâmpla atunci Audi ar trebui să îşi exileze designerii la planşele de desen pentru că acest model de categorie apropiat cu a lui TT arată de-a dreptul extraterestru.

Nu este însă un corespondent perfect prin preajma dimensiunilor pentru Audi TT, Survolt având o lungime de 3,85 metri, dar par să deservească acelaşi scop, coupe-uri trendy pentru tineri. Doar că Survolt o face incredibil de futurist. Este clar totuşi că Citroen pregăteşte ceva în acest sens, pentru că împreună cu Citroen GT (prezent şi el pe circuit) însumează prea mult stil pentru a putea fi pur şi simplu clasate. Doar viitorul ne va elucida spre ce se îndreaptă Citroen.

Profil spectaculos

Sub capotă se află o soluţie tehnică tot de viitor, două motoare electrice care livrează 300 CP, alimentate de baterii li-ion care cântăresc împreună 140 Kg. Pentru că întreaga caroserie este din fibră de carbon şi şasiul este tubular, acest bolid electric demarează până la 100 km/h în mai puţin de 5 secunde şi atinge o viteză maximă de 260 km/h. Distracţia nu durează însă foarte mult pentru că doar preţ de 200 km ţin bateriile, desigur nu la regim maxim, şi încărcarea se face în 2 ore la o sursă specială sau 10 ore la un 220 standard.

De acest calităţi a putut să se convingă Vanina Ickx, fiica celebrului Jacky Ickx, care a testat Survolt pe circuit în cadrul Le Mans Classic. Belgianca s-a arătat impresionată de bolidul electric, spunând că este o adevărată maşină de curse, cu un potenţial uriaş pentru viitor.

Un aer foarte suparat

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.