Primele imagini cu noul concept Citroen DS Wild Ruby, pentru Shanghai 2013

Autor: Oraan Mărculescu 11 apr. 2013 Concepte auto

Noul SUV, prefigurat de conceptul Citroen DS Wild Ruby de la Shanghai 2013, urmează să fie cel de-al patrulea membru al gamei superioare DS, francezii emiţând pretenţii foarte mari: şi anume de a concura SUV-urile de lux ale momentului.

Asta deoarece Citroen DS Wild Ruby nu e un SUV prea compact, gabaritul său însemnând o lungime de 4,97 metri, o lăţime de 1,95 metri, dar o înălţime de numai 1,59 metri, pentru accenturarea caracterului de SUV sportiv.

DS Wild Ruby nu face nici un fel de exces de stil, arătând foarte sobru şi inspirând multă robusteţe, asezonată cu tuşe de eleganţă – de exemplu continuarea şinelor cromate de pe acoperiş pe montantul din spate, până aproape de stopuri, sau marginile cromate bine evidenţiate ale imensei grile ori ale stopurilor şi evacuărilor.

Ampatamentul foarte generos, de 2,9 metri, nu promite doar mult spaţiu pentru locurile din spate, ci a permis şi crearea unei siluete dinamice. Per ansamblu, conceptul DS Wild Ruby are suficient de multă prestanţă (mai ales comparativ cu SUV-urile germane), dar rămâne de văzut cât de mult va pierde modelul de serie din detaliile conceptului.

Ca sistem de propulsie, nici o surpriză: DS Wild Ruby beneficiază de soluţia Hybrid4, care asociază un motor diesel sub capota din faţă cu un motor electric plasat în spate. Detalii tehnice urmează în curând, la fel ca şi imagini de interior.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide