Primele schiţe cu SsangYong SUT 1 Concept

După ce a trecut prin faliment şi a fost salvată de indieni, compania coreeană SsangYong revine în actualitate. De data aceata prin conceptul unui pick-up life-style, SsangYong SUT 1.

Primele schiţe cu SsangYong SUT 1 Concept Primele schiţe cu SsangYong SUT 1 Concept

Pe principiul păsării Phoenix, cei de la SsangYong intră din noupe scena auto, lăsând în urmă designul mult prea controversat şitehnica învechită. Primul exponent a fost SUV-ul compact SsangYong Korando, iar acum urmează conceptul unuipick-up cu valenţe life-style, botezat SsangYong SUT1.

SsangYong SUT 1 Concept prefigureaza un model de serie pick-up life-style

Din punct de vedere al aspectului exterior, schiţele oficialeale lui SUT 1 ne arată că designerii coreeni au luat puţin de aici,puţin de acolo şi au reuşit să creeze un pick-up corerent, cu unaspect chiar reuşit şi care promite o combinaţieinteresantă între o maşină de zi cu zi şi una cu valenţeutilitare.

Maşina are o caroserie pick-up cu dublă cabină şi afişeazădimensiuni foarte generoase: lungime de 5 metri şi unampatament de circa 3 metri, ceea ce înseamnă că SsangYongSUT 1 cam mizează pe interesul publicului american.

SsangYong SUT 1 Concept are dimensiuni generoase: lungime de 5 metri si ampatament de 3 metri

Pe plan european, SUT 1 urmează să fie motorizat cu un propulsordiesel, cunoscut deja de la Korando. Este vorba despre un2,0 litri Euro5, cu 155 CP şi un cuplu maxim de 360 Nm,deci performanţele nu vor fi o prioritate în cazul acesteimaşini.

Deocamdată, nu se cunosc alte detalii despre partea tehnică, darmodelul de serie va fi disponibil atât cu tracţiuneintegrală, cât şi doar pe puntea spate, iar, la nivelultransmisiei, se va putea opta şi pentru o cutie automată. Însă maimulte detalii despre SsangYong SUT 1 vom afla la Salonul Auto Geneva2011.