Project Z - super-Hummer rusesc!

La Salonul Auto de la Moscova 2008 nu puteau lipsi creaţiile ruseşti pe roţi. În acest caz, Z-Project este un vehicul de teren cu 8 roţi, fiind, şi la propriu, şi la figurat, de două ori mai ceva decât cunoscutul Hummer!

Project Z - super-Hummer rusesc! Project Z - super-Hummer rusesc!

Miriapod offroad 8x8Ruşii au venit cu un concept greu de ocolit: Z-Project, un vehicul de teren cu patru axe şi cu pneuri Avtoros X Trim, special concepute pentru zăpezile din Siberia. Iniţial, acest concept a avut doar trei axe, însă acum proiectul a evoluat, devenind un adevărat automobil pentru expediţii - mult peste Jeep Wrangler Rubicon EarthRoamer, de exemplu.

Maşina este mult mai impozantă decât un Hummer: măsoară 6,2 metri în lungime, având o masă proprie minimă de 3,7 tone. Motorul, în schimb, nu este un "bog boy" ca al lui Hummer H1, având doar 2,4 litri şi 130 CP şi fiind alimentat, bineînţeles, cu motorină. Nici performanţele pe şosea nu surprind, viteza maximă cifrându-se la 80 km/h. În teren accidentat, în schimb, nu prea mai este nevoie de explicaţii relativ la capacităţile acestui Z-Project.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.