Propunere de supercar: Lamborghini Navarra Concept

În ultima vreme a plouat cu diverse concepte Lamborghini. Americanul Adam Denning intră şi el în horă cu un concept sofisticat, Lamborghini Navarra.

Propunere de supercar: Lamborghini Navarra Concept Propunere de supercar: Lamborghini Navarra Concept

Concept nou: Lamborghini NavarraAnul acesta vom vedea un nou Lamborghini, cel mai probabil un urmaş al lui Murcielago, zvonurile vehiculând denumirea Jota pentru noul supercar italian (cu sânge teuton, de Audi...).

Totuşi, până la premiera oficială a noii maşini, care se va consuma la Salonul Auto Paris 2010, designerii din lumea întreagă continuă să viseze. Este şi cazul americanului Adam Denning, care are la activ un master la Scuola Politecnica de Design Milan.

El ne propune acest Lamborghini Navarra Concept, care, spre deosebire de alte creaţii de până acum, are un look inedit tocmai prin nivelul scăzut al agresivităţii de care dă dovadă. Formele sale sculpturale preferă să se "joace" cu suprafeţe ample şi elemente de design organice.

Suprafete largi si forme organiceConform designerului, Navarra ar trebui să combine caracteristicile celor mai cunoscute modele Lamborghini, de la Miura până la Murcielago, dar într-o formă mai rafinată şi mai modernă. Culmea, designerul a fost inspirat de celebra statuie a lui Michelangelo, La Pieta - de fapt, de modul în care sculptorul a reuşit să modeleze cutele hainelor Mariei.

Aşa încât Navarra oferă un joc interesant de întrepătrundere a suprafeţelor şi de forme organice, aproape fără legătură cu recentul limbaj stilistic Lamborghini, care abundă în muchii tăioase şi suprafeţe rectangulare. Totuşi, Navarra reuşeşte să arate a Lamborghini, fără eforturi prea mari.

Maşina a fost concepută ca un urmaş al lui Murcielago, având o lungime mai redusă cu doar 2 cm. Ampatamentul, însă, este mai mare, ceea ce îi conferă lui Navarra console foarte scurte. Caroseria şi şasiul ar urma să fie realizate integral din fibră de carbon, iar motorizarea ar fi una nobilă, un V12 de circa 700 CP.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.