Propunere de supercar: Lamborghini Navarra Concept

În ultima vreme a plouat cu diverse concepte Lamborghini. Americanul Adam Denning intră şi el în horă cu un concept sofisticat, Lamborghini Navarra.

Propunere de supercar: Lamborghini Navarra Concept Propunere de supercar: Lamborghini Navarra Concept

Concept nou: Lamborghini NavarraAnul acesta vom vedeaun nou Lamborghini, cel mai probabil un urmaşal lui Murcielago, zvonurile vehiculând denumirea Jota pentru noulsupercar italian (cu sânge teuton, de Audi...).

Totuşi, până la premiera oficială a noii maşini, care se vaconsuma la Salonul Auto Paris 2010, designerii din lumea întreagăcontinuă să viseze. Este şi cazul americanului Adam Denning, careare la activ un master la Scuola Politecnica de Design Milan.

El ne propune acest Lamborghini NavarraConcept, care, spre deosebire de alte creaţii de pânăacum, are un look inedit tocmai prin nivelul scăzut alagresivităţii de care dă dovadă. Formele sale sculpturale preferăsă se "joace" cu suprafeţe ample şi elemente de designorganice.

Suprafete largi si forme organiceConform designerului,Navarra ar trebui să combine caracteristicile celor mai cunoscutemodele Lamborghini, de la Miura până la Murcielago, dar într-oformă mai rafinată şi mai modernă. Culmea, designerul afost inspirat de celebra statuie a lui Michelangelo, LaPieta - de fapt, de modul în care sculptorul a reuşit sămodeleze cutele hainelor Mariei.

Aşa încât Navarra oferă un joc interesant deîntrepătrundere a suprafeţelor şi de forme organice,aproape fără legătură cu recentul limbaj stilistic Lamborghini,care abundă în muchii tăioase şi suprafeţe rectangulare. Totuşi,Navarra reuşeşte să arate a Lamborghini, fără eforturi preamari.

Maşina a fost concepută ca un urmaş al lui Murcielago, având o lungime mai redusă cu doar2 cm. Ampatamentul, însă, este mai mare, ceea ce îi conferă luiNavarra console foarte scurte. Caroseria şi şasiul ar urma să fierealizate integral din fibră de carbon, iar motorizarea ar fi unanobilă, un V12 de circa 700 CP.