Prototipul Renault Fly GT, imaginat ca un model de curse ultrauşor

Autor: Tudor Rus 02 oct. 2013 Concepte auto

Din păcate, conceptul Renault Fly GT nu este un proiect oficial al diviziei Renault Sport. Ba mai mult, el nu va apărea în niciun joc cu maşini. În cel mai bun caz, studiul de design ar putea ajunge imagine de fundal pe desktop-urile unora dintre noi. Cu toate acestea, designerul polonez Konrad Cholewka are motive să se laude cu creaţia sa.

De fapt, Renault Fly GT este versiunea de curse a unui alt concept coupé imaginat de Konrad: Renault Fly. Cu acesta, polonezul a vrut să prefigureze o maşină sport ultrauşoară care să ofere senzaţii tari la volan, pe lângă mulţi cai putere şi o manevrabilitate bună.

Astfel, Renault Fly GT devine derivatul de curse al prototipului iniţial, lucru evidenţiat de eleronul masiv, de spoilerul faţă mai agresiv, amortizoarele faţă vizibile prin capotă şi de caroseria minimalistă îmbrăcată în negru mat.

Conform designerului, conceptul cântăreşte mai puţin de 1.000 de kg şi este propulsat de un motor turbo de 2 litri şi 280 CP, dealtfel singurele detalii tehnice specificate de polonez.

Mai multe imagini cu conceptul Renault Fly GT regăsiţi în galeria foto de mai sus.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide