Qoros continuă să ne surprindă, de data aceasta cu 2 SUV PHEV Concept

Autor: Andrei Ştirbu 21 apr. 2015 Concepte auto

La Salonul Auto de la Shanghai 2015, Qoros, producătorul chinez care din când în când uimeşte Europa, a prezentat un concept de SUV hibrid care, sincer, ne-a lăsat un pic cu gura deschisă. În timp ce de ideea de SUV hibrid nu ne este străină, ideea de design verticalizat ni se pare o gură de aer proaspăt. 

Creat pentru „tineri creativi”, 2 SUV PHEV Concept este un crossover subcompact (Captur / Juke) care etalează, pe lângă liniile îndrăzneţe, faruri cu led, acoperiş panoramic, sistem de evacuare cu ieşire dublă şi o duză de încărcare inspirată din industria aeronautică. Practic, „cuplarea” cu sursa de curent se face în stilul alimentării avioanelor, prin înfigerea în furtun. Deci, în final, nu chiar pratic.

Imagini de la interior nu au fost făcute publice, dar s-a menţionat că interiorul dispune de un instrumentar de bord digital, un selector de viteze care se ascunde atunci când nu este folosit (cum am văzut la Evoque) şi sistem de climatizare pe mai multe zone. 

Pe lângă cele două motoare electrice alimentate de „baterii cu densitate ultra-high”, 2 PHEV Concept se ajută şi de un motor pe benzină, supraalimentat, cu cilindree mică (şi nespecificată momentan). Aşa cum este cel mai bine, puntea faţă este animată de motoraşul termic, pe când cea din spate este pusă în mişcare de motoarele electrice.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide