Range_e – un Range Rover hibrid

Range Rover Sport vrea să se reconcilieze cu ecologiştii şi într-un viitor apropiat se va prezenta ca un foarte eficient hibrid, capabil să rivalizeze cu Prius la grija pentru mediu.

Range_e –  un Range Rover hibrid Range_e – un Range Rover hibrid

Land Rover va adera la cultul modelelor hibrid începând cu 2013, intenţiile fiind prefaţate momentan de conceptul Range_e. Acesta este dezvoltat pe platforma lui Range Rover Sport, dar tehnologia hibridă pe care o poartă "în pântece" va fi aplicat şi pe restul modelelor într-un viitor mai mult sau mai puţin apropiat.

Foarte interesant este faptul că Land Rover pregăteşte concomitent un hibrid pe benzină şi unul Diesel, pentru a adresa atât piaţa europeană cât şi restul pieţelor care se dau mai puţin după motorizările pe motorină, conform Car Magazine.

Deocamdată detalii specifice despre motorizări nu sunt emise, dar jurnaliştii britanici ne spun că hibrizii vor fi puşi în mişcare mulţumită unei cutii automate ZF cu 8 rapoarte şi că această tehnologie va adăugă 100 kg la masa lui Range Rover. Anterior s-a vorbit că un motor de 2.0 litri Diesel va fi piesa centrală a sistemului hibrid.

Land Rover vrea mai mult şi se spune că va exista şi o versiune plug in hibrid în 2015. Această speculaţie se află în concordanţă cu ambiţia Land Rover de a produce un SUV care să aibă emisii de dioxid de carbon mai mici de 100 g/km. Mai multe detalii despre acest proiect interesant urmează.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.