Rinspeed BamBoo în premieră la Geneva 2011

Oare fanii unui cunoscut club bucureştean de fiţe (nu dăm nume) ar vrea ca noul concept Rinspeed BamBoo să devină mascota lor? Nu prea credem, e o maşină cam diferită de gusturile lor extravagante...

Teoretic, conceptul Rinspeed BamBoo ar trebui să aibă suficient de multe calităţi care să-l recomande ca mascotă a clubului de noapte bucureştean cu acelaşi nume: este gândit într-o manieră life-style, pune accentul pe high-tech şi a fost creat de artistul newyorkez James Rizzi. În plus, în imaginile de prezentare, maşina este înconjurată de fotomodele...

Rinspeed BamBoo are un design ciudat, amintind intrucatva de Citroen Mehari de acum 50 de ani

În realitate, însă, aspectul lui Rinspeed BamBoo face acest concept să arate cel puţin hilar în compania maşinilor de zeci şi sute de mii de euro din parcarea clubului. Lui Rinspeed BamBoo i s-ar potrivi mai degrabă rolul de maşinuţă de golf sau de promenadă pe malul lacului.

Caroseria pare desenată de un copil, farurile arătând ca nişte ochi foarte miraţi, iar stilul general simplist amintind de un anumit Citroen Mehari, din anii '60. În plus, este clar că Rinspeed BamBoo este dedicat în principal ţărilor cu o climă caldă şi vreme în general însorită.

Rinspeed BamBoo, desi arata ciudat, ofera multe idei inedite pentru materiale si conectivitate

Să nu ne grăbim însă cu concluziile: deşi arată ca o caricatură de maşină, Rinspeed BamBoo oferă un univers interior aproape revoluţionar din punct de vedere al comunicaţiilor şi interconectivităţii la bordul maşinii, precum şi un pachet tehnic beneficiind de ultimele inovaţii în ce priveşte materialele şi soluţiile utilizate în construcţia conceptului.

Cele două secţiuni gonflabile ale acoperişului amovibil sunt realizate din fibră de bambus şi sunt acoperite cu un material special "Skai Neptun Caleri", rezistent la apă şi care previne formarea de rouă dimineaţa. În locul grilei frontale există un ecran, care transmite mesaje celor din jur, fiind botezat "Identiface" - dacă ştiţi ce sunt emoticonurile, devine clară destinaţia acestui display inedit, pe care pot fi afişate tot felul de chestii, de la paginile de facebook ale pasagerilor până la mesaje de genul "mergem din A în B, cine vine cu noi?".

La Rinspeed BamBoo, grila motorului a fost inlocuita cu un ecran Identiface

Creatorul maşinii ne mai oferă o trăznaie, "Rizzi Bird" - practic, poţi să-ţi afişezi starea prin culoarea pe care o alegi pentru pasărea stilizată de pe montantul central: verde - sunt singur(ă), albastru - vreau să petrec, orange - am nevoie de o pauză, etc. Această pasăre comică "Rizzi Bird" o regăsim şi la interior, pe bordul care, la prima vedere, pare extrem de simplist.

Eronat, deoarece stilul de "cutie pentru pâine" ascunde un torpedou uriaş, bun pentru o tabletă PC de 7 inch, în stânga acestuia descoperim un display de comandă pentru instalaţia multimedia Harman (care beneficiază de difuzoare stilizate într-un mod inedit, în lateralele bordului), iar în partea centrală avem gurile de ventilaţie, de asemenea realizate într-o manieră originală.

Bordul in stil cutie de paine al lui Rinspeed Bamboo ascunde idei foarte interesante

Nu lipsesc ceasurile de bord, în spatele volanului spartan (a cărui coloană de direcţie este dezvelită în totalitate). Indicaţiile sunt afişate pe un display simplist, de asemenea ascuns de un capac în stil "cutie de pâine". Şi, ca tacâmul să fie complet, maşina se porneşte cu o cheie în formă de... briceag elveţian!

Dacă nu v-aţi dat seama până acum, Rinspeed BamBoo beneficiază de propulsie strict electrică, având o putere maximă de 54 kW (73 CP), suficient pentru a propulsa până la 120 km/h această maşinuţă cu o masă proprie de numai o tonă. Asta şi datorită faptului că pe şasiul din oţel a fost montată o caroserie din materiale compozite, plastic şi polimeri. Autonomia maximă se cifrează la 100 km, suficient pentru escapadele pe plajă.

Rinspeed BamBoo are un motor electric de 73 CP si ofera o autonomie de 100 km

Rinspeed Bamboo mai oferă câteva lucruri interesante: webcam-uri în interior, pentru a putea împărtăşi online experienţa de condus, sau scaune spate gonflabile, care pot fi scoase şi folosite pe plajă. În plus, amenajarea interiorului nu este doar artistică, ci foloseşte şi materiale ecologice de ultimă generaţie, multe dintre ele bazate pe fibra de bambus.

Cei interesaţi vor putea vedea pe viu Rinspeed BamBoo Concept cu ocazia Salonului Auto Geneva 2011, unde vom afla şi dacă maşina va rămâne doar la stadiul experimental sau o vom vedea într-un viitor apropiat pe şosea, în serie redusă.

Premiera lui Rinspeed BamBoo are loc la Salonul Auto Geneva 2011

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.