Rinspeed E2 Fiat 500 Abarth la Geneva 2009

Autor: Oraan Mărculescu 25 feb. 2009 Concepte auto

Poate fi economic...Despre Fiat 500 Abarth ştim că este o maşină sportivă, cei 160 CP ai motoraşului său făcând din mica citadină o mică bestie. Şi atunci, unde intervine factorul economie?

Rinspeed nu investeşte multă energie şi bani pentru a ne propune o versiune complexă de propulsie hibridă sau electrică. Prin conceptul Rinspeed E2 sunt necesare modificări minore la propulsorul maşinii. Astfel, prin comanda unui buton, se poate alege un regim de rulare economic sau unul sportiv. Cum? Simplu.

În primul caz, motorul maşinii dezvoltă doar 60 CP, la fel ca un Fiat 500 de bază, fiind vorba doar de reconfigurarea unităţii centrale ECU. V-aţi prins, un fel de tuning electronic foarte ieftin şi extrem de eficient, deoarece consumul mediu al maşinii ajunge la doar 4,0 litri/100 km.

... sau sportiv, cu Rinspeed E2În al doilea caz, configurarea ECU cere de la motor întreaga cavalerie a celor 160 CP, ceea ce, normal, duce la creşterea consumului (7 litri/100 km), dar îi conferă maşinii sportivitatea dorită.

Practic, Rinspeed E2 este cea mai simplă soluţie la ora actuală de a avea "două maşini în una" (atât economică, mai ales în regim urban, cât şi sportivă). Mai mult, este o soluţie care poate fi aplicată pe scară largă industrială la aproape orice motor convenţional din producţia actuală şi nu numai.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide