Rolls-Royce 102EX EV la Geneva 2011

Rolls Royce prezintă la Salonu Auto de la Geneva 2011, Rolls-Royce 102EX EV concept, fiind cel mai mare model electric din lume.

Utilizând şasiul din aluminiu şi caroseria limuzinei Phantom, inginerii de la Rolls-Royce au montat două motoare electrice de 197 CP fiecare şi un "pachet" de baterii, rezultatul fiind conceptul Rolls-Royce 102EX EV. "Pachetul" de baterii este format din 4, 8, 10, 36 şi 38 de celule dispuse astfel încât să imite forma motorului şi a transmisiei convenţionale.

Cu o putere totală de 394 CP şi un cuplu de 800 Nm, conform estimărilor oficialilor, Rolls-Royce 102EX EV are o autonomie de 200 km, în condiţiile unui sprint de la 0 la 100 km/h sub 8 secunde, şi o viteză maximă limitată electronic la valoarea de 160 km/h.

Rolls-Royce 102EX EV este un concept studiu, gândit şi dezvoltat pentru a "aduna" impresiile şi reacţiile publicului cu privire la o maşină de lux cu propulsie electrică. Însă, rămâne cert că Rolls-Royce este primul constructor de lux care propune un concept electric.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.