Saab 9-4x Concept

Saab intenţionează să îşi taie o felie din segmentul SUV-urilor compacte, încercând să surprindă pe toată lumea cu un model ce va fi expus la Salonul de la Detroit. Secretul a fost, însă, dezvăluit şi acum îl putem adimra în primele poze.

Saab 9-4x Concept Saab 9-4x Concept
Saab 9-4X preia multe din trăsăturile conceptului Aero X, având un design foarte dinamic şi bine armonizat, cu o grilă faţă proeminentă şi faruri ce o îmbracă pe lateral. Linia parbrizului coborâtă şi montanţii de culoare neagră respectă noile tendinţe în materie de SUV-uri. În partea din spate se evidenţiază lămpile cu sticlă clară, luneta generoasă şi evacuările în formă trapezoidală.

Fiind pionierii bioetanolului, suedezii nu puteau decât să monteze sub capotă un propulsor de 2 litri "BioPower", ce dezvoltă 300 de cai şi 400 Nm, când este hrănit cu combustibil E85. Puterea este transmisă la roţi prin intermediul unei cutii cu şase rapoarte şi a sistemului AWD Haldex.

Deşi nu sportivitatea va fi trăsătura dominantă, modelul este capabil să sprinteze până la 100 km/h în 8 secunde şi acul vitezometrului va urca până în dreptul valorii de 235 km/h. Consumul este de 10 litri la suta de kilometri, iar emisiile de 245g/km dioxid de carbon, motiv de mândrie pentru ecologiştii suedezi.

Saab 9-4x va împărti o platformă comună cu viitorul Cadillac Provoq şi îşi va face debutul, cel mai probabil în 2009.
Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.