Scion Haka Coupe Concept

Autor: Oraan Mărculescu 21 mart. 2008 Concepte auto

Poza teaser de acum câteva săptămâni a conceptului Scion Haka Coupe nu a fost de natură să ne dea o idee concisă despre cum va arăta această maşină. Iar pozele oficiale putem spune că sunt foarte surprinzătoare.

Scion Haka Coupe ConceptFaptul că promotor.ro are ca obiect de activitate domeniul auto ne face să renunţăm din start la glume despre storcătoare de portocale sau carcase ciudate de calculatoare. Scion nu se dezminte, iar Haka Coupe Concept continuă stilul dedicat tinerilor nonconformişti ai începutului de mileniu.

Scion Haka Coupe ConceptMaşina adoptă un look contrar principiilor aerodinamice, de departe aducând chiar cu un Ford T-Model de la începutul secolului trecut prin liniile drepte şi parbrizul vertical. Totuşi, stilul este foarte modern la nivel de detaliu: tehnologie LED pentru faruri, parbriz continuat pe plafon sau jante de 18" cu un design high-tech. Suprafaţa vitrată îngustă este pusă în evidenţă de culoarea exterioară a caroseriei, ceea ce face ca Haka să arate ca un puştan puţin "bosumflat".

Scion Haka Coupe ConceptApelativul "Coupe" desemnează o configuraţie interioară cu patru locuri, dar cu multe spaţii de depozitare pentru diverse nimicuri ale tinerilor. În plus, locul dintre scaune, ocupat în mod normal de maneta cutiei de viteze, este acum destinat unui controller (a se citi mouse pentru maşină), de la care pot fi accesate funcţiile sistemului Bluetooth, care dispune şi de două mari displayuri.

Scion Haka Coupe ConceptCel mai cool gadget al maşinii sunt camerele de filmat de pe aripi, imediat lângă montanţii din faţă, imaginile surprinse de acestea în mers putând fi ulterior editate într-un fel de show propriu – o trimitere clară la fenomenul YouTube.

Alte detalii referitor la viitoarea producere în serie a acestui automobil nu au fost date publicităţii, dar se pare că va înlocui actualul Scion xB. Planurile de dezvoltare ale Toyota pentru brandul Scion sunt destul de clare: în următorii doi ani se doreşte dublarea numărului de modele propuse pieţei americane.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide