Scuderia Bizzarini P538 - Primele imagini de pe linia de producţie

Italienii iubesc supercarurile mai mult decât îşi iubesc femeile şi pentru că nu pot produce câte una în fiecare zi, îşi exprimă creativitatea cu ajutorul planşei şi a computerului.

Scuderia Bizzarini P538 - Primele imagini de pe linia de producţie Scuderia Bizzarini P538 - Primele imagini de pe linia de producţie

Scuderia Bizzarrini P538Giotto Bizzarrini reprezintă un nume cu rezonanţă în industria auto din Italia, de-a lungul anilor lucrând pentru Alfa Romeo şi Lamborghini. Opera cea mai cunoscută a italianului este Ferrariu-ul 250 GTO, unul din cele mai râvnite automobile din lume. De asemenea, Bizzarrini a proiectat pentru Lamborghini longevivul motor V12, regăsit şi acum sub o formă evoluată pe modele ca Reveventon sau Murcielago.

Din 1960 însă, Giotto Bizzarrini a avut propriile planuri şi şi-a înfinţat propriul garaj, producând printre altele originalul P538S. Cu acest model italianul viza un triumf în cursa de la Le Mans, dar soarta competiţională a fost vitregă cu experimentalul exemplar, nereuşind să termine nicio cursă.

Scuderia Bizzarrini P538 La o distanţă de 40 de ani, tema originală este reinterpretată în manieră modernă, chiar dacă deocamdată doar cu ajutorul computerului. Studiul de design împrumută elemente de la mai multe modele sportive contemporane, putând fi uşor observate detalii specifice Lotus, Porsche Carrera GT sau Koenigsegg.

Ca şi modelul original, P538, în varianta sa modernă, are montat central un propulsor V8 preluat de la Chevrolet Corvette. Nu ştim dacă la acest proiect şi-a adus contribuţia octagenarul Giotto, însă cu siguranţă şi-a dat acordul şi şi-a felicitat mai tinerii învăţăcei.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.