Scuderia Bizzarini P538 – Primele imagini de pe linia de producţie

Autor: Cosmin Iordache acum 12 ani Concepte auto

Scuderia Bizzarrini P538Giotto Bizzarrini reprezintă un nume cu rezonanţă în industria auto din Italia, de-a lungul anilor lucrând pentru Alfa Romeo şi Lamborghini. Opera cea mai cunoscută a italianului este Ferrariu-ul 250 GTO, unul din cele mai râvnite automobile din lume. De asemenea, Bizzarrini a proiectat pentru Lamborghini longevivul motor V12, regăsit şi acum sub o formă evoluată pe modele ca Reveventon sau Murcielago.

Din 1960 însă, Giotto Bizzarrini a avut propriile planuri şi şi-a înfinţat propriul garaj, producând printre altele originalul P538S. Cu acest model italianul viza un triumf în cursa de la Le Mans, dar soarta competiţională a fost vitregă cu experimentalul exemplar, nereuşind să termine nicio cursă.

Scuderia Bizzarrini P538 La o distanţă de 40 de ani, tema originală este reinterpretată în manieră modernă, chiar dacă deocamdată doar cu ajutorul computerului. Studiul de design împrumută elemente de la mai multe modele sportive contemporane, putând fi uşor observate detalii specifice Lotus, Porsche Carrera GT sau Koenigsegg.

Ca şi modelul original, P538, în varianta sa modernă, are montat central un propulsor V8 preluat de la Chevrolet Corvette. Nu ştim dacă la acest proiect şi-a adus contribuţia octagenarul Giotto, însă cu siguranţă şi-a dat acordul şi şi-a felicitat mai tinerii învăţăcei.Comentarii
Inchide