Seat IBX Concept la Geneva 2011

Standul Seat la Salonul Auto Geneva 2011 nu a fost lipsit de interes, conceptul Seat IBX prefigurând destul de bine noul SUV compact care va intra pe piaţă în curând, alături de ”verii” VW Tiguan şi Skoda Yeti.

Seat IBX Concept la Geneva 2011 Seat IBX Concept la Geneva 2011

Despre Seat IBX Concept putem spune că este continuarealui Seat Tribu, concept apărut în2007. Prin IBX, spaniolii ne anunţă cu destulă fanfarăfaptul că domeniul SUV-urilor compacte se va îmbogăţi cu un nouconcurent, care va miza pe stilul sportiv.

Seat IBX prefigureaza un SUV compact, var cu VW Tiguan si Skoda Yeti

IBX, apărut în premieră mondială la Geneva 2011, continuăseria indicativelor care conţin "IB", încercând să fie ocombinaţie între un SUV şi un coupe. Ceea ce nu înseamnă opremieră absolută, primul model de acest fel fiind Range Rover Evoque, însă modelul de serie prefigurat de SeatIBX va veni cu un preţ mult mai abordabil.

Seat IBX este foarte compact, având o lungime de 4,26metri şi doar două portiere, subliniind caracterulsportiv. Stilul este destul de sobru, cu muchii clare, încontradicţie cu stilul introdus de Altea. Spatele aminteşte puţinde Q5, datorită decupării largi a hayonului pe laterale, dar IBXreuşeşte să-şi păstreze originalitatea.

Seat IBX are un stil mai sobru, cu muchii si suprafete clare, exprimand dinamism

Înălţimea de 1,62 metri poate fi considerată medie, la fel ca şiperformanţele în teren accidentat, IBX afişând valori normalepentru unghiurile de trecere. Totuşi, faţă de VW Tiguan şiSkoda Yeti, SUV-ul compact al spaniolilor va avea o poziţionaresuficient de clară, fiind bine diferenţiat ca aspect şitarget.

Seat IBX beneficiază de un sistem hibrid, care poatecombina motorul electric fie cu un TDI, fie cu un motor turbo pebenzină. În regim strict electric,autonomia maximă se cifrează la 45 km, iar maşina beneficiază detoate facilităţile tehnologiei Ecomotive, disponibilă deja pemodele de serie. IBX este propus doar cu tracţiune faţă, darmodelul de serie va exista şi în versiuni 4WD.

Seat IBX anunta un sistem de propulsie hibrida, in regim strict electric autonomia fiind de 45 km