Seat IBX Concept la Geneva 2011

Standul Seat la Salonul Auto Geneva 2011 nu a fost lipsit de interes, conceptul Seat IBX prefigurând destul de bine noul SUV compact care va intra pe piaţă în curând, alături de ”verii” VW Tiguan şi Skoda Yeti.

Seat IBX Concept la Geneva 2011 Seat IBX Concept la Geneva 2011

Despre Seat IBX Concept putem spune că este continuarea lui Seat Tribu, concept apărut în 2007. Prin IBX, spaniolii ne anunţă cu destulă fanfară faptul că domeniul SUV-urilor compacte se va îmbogăţi cu un nou concurent, care va miza pe stilul sportiv.

IBX, apărut în premieră mondială la Geneva 2011, continuă seria indicativelor care conţin "IB", încercând să fie o combinaţie între un SUV şi un coupe. Ceea ce nu înseamnă o premieră absolută, primul model de acest fel fiind Range Rover Evoque, însă modelul de serie prefigurat de Seat IBX va veni cu un preţ mult mai abordabil.

Seat IBX este foarte compact, având o lungime de 4,26 metri şi doar două portiere, subliniind caracterul sportiv. Stilul este destul de sobru, cu muchii clare, în contradicţie cu stilul introdus de Altea. Spatele aminteşte puţin de Q5, datorită decupării largi a hayonului pe laterale, dar IBX reuşeşte să-şi păstreze originalitatea.

Înălţimea de 1,62 metri poate fi considerată medie, la fel ca şi performanţele în teren accidentat, IBX afişând valori normale pentru unghiurile de trecere. Totuşi, faţă de VW Tiguan şi Skoda Yeti, SUV-ul compact al spaniolilor va avea o poziţionare suficient de clară, fiind bine diferenţiat ca aspect şi target.

Seat IBX beneficiază de un sistem hibrid, care poate combina motorul electric fie cu un TDI, fie cu un motor turbo pe benzină. În regim strict electric, autonomia maximă se cifrează la 45 km, iar maşina beneficiază de toate facilităţile tehnologiei Ecomotive, disponibilă deja pe modele de serie. IBX este propus doar cu tracţiune faţă, dar modelul de serie va exista şi în versiuni 4WD.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.