Shayton Equilibrium, nou concept virtual de supercar

Dacă slovenii ar face o maşină de categoria unui Ferrari F40, atunci această maşină ar fi Shayton Equilibrium. Sau cel puţin aşa ar vrea designerul acestui supercar virtual.

Shayton Equilibrium, nou concept virtual de supercar Shayton Equilibrium, nou concept virtual de supercar

Maşinile exotice, cu performanţe ameţitoare şi preţuri cu multe zerouri în coadă sunt visul oricărui împătimit auto. Dar există şi împătimiţi orgolioşi, care nu îşi doresc Ferrari, Lamborghini sau Bugatti, ci pur şi simplu să realizeze un rival pentru aceste mărci.

Este şi cazul slovenului Andrej Stanta, designer care a imaginat acest supercar botezat Shayton Equilibrium şi care nu ar fi exclus să ajungă în producţia de serie mai devreme sau mai târziu. Deocamdată, vorbim doar de un proiect realizat pe calculator, care, sincer, are şanse destul de mici să ajungă pe şosele.

Totuşi, maşina beneficiază de o prezentare destul de interesantă, logo-ul companiei amintind de şoimul din mitologia egipteană. Ca design, Shayton Equlibrium nu prea ne surpinde cu nimic, toate ingredientele fiind normale pentru un bolid de o asemenea categorie. Din fericire, supercarul nu poate fi catalogat drept o copie a vreunui alt rival din acest moment, având o individualitate suficient de bine conturată.

Creatorul maşinii are idei şi despre partea tehnică, cel puţin pe hârtie. Motorul ar urma să fie un V12, care să dezvolte o putere de nu mai puţin de 1.084 CP şi un cuplu maxim de 930 Nm. Şasiul şi caroseria ar urma să fie fabricate din aluminiu şi fibră de carbon, masa totală nedepăşind 1.200 kg. Ceea ce ar însemna un raport masă/putere de doar 1,42 kg/CP.

Performanţele sună foarte promiţător: 0-100 km/h în doar 2,9 secunde, 0-200 km/h în doar 8,5 secunde, distanţa de frânare este de doar 30,5 metri (graţie sistemului de frânare Brembo), iar viteza maximă depăşeşte 400 km/h. Repartiţia maselor pe punţi este aproape ideală: 47% pe faţă, respectiv 57% pe spate, iar jantele sunt de 20" pe faţă şi 21" pe spate.

Cu alte cuvinte, Shayton Equilibrium se dovedeşte un frumos vis pe roţi. Va deveni el realitate? Nu ştim, dar suntem gata să pariem pe un răspuns negativ: este greu de crezut că milionarii ar da banii pe aşa ceva în locul numelor consacrate.

ÎŢI PLACE SĂ DESENEZI MAŞINI? TRIMITE-NE SCHIŢELE TALE LA ADRESA promotor@mpinteractiv.ro ŞI AI ŞANSA SĂ LE VEZI PE PROMOTOR.RO!

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.