Silex Power Chreos e conceptul unui sedan de lux electric cu 4.400 Nm

Autor: Iulian Dnistran 18 feb. 2013 Concepte auto

Compania de energie electrică ecologică Silex Power a publicat primele imagini oficiale cu conceptul Chreos – un sedan de lux cu patru motoare electrice.

Deşi este vorba doar despre un concept, oficialii firmei malteze au dat şi câteva date tehnice preliminare, care, dacă s-ar transpune în realitate, ar fi destul de impresionante. Maltezii spun că cele patru motoare electrice ale acestui concept ar produce un total de 640 CP şi nu mai puţin de 4.400 Nm, în timp ce greutatea ar fi de 2,2 tone, iar autonomia ar ajunge până la 1.000 km dacă s-ar circula cu viteze de până la 125 km/h.

Că tot a venit vorba despre viteze, cei de la Silex Power spun că prototipul Chreos ar fi capabil de un sprint de la zero până la 100 km/h în „mai puţin” de 2,9 secunde, iar viteza maximă ar fi de 300 km/h, limitată electronic.

Caroseria conceptului, care deocamdată nu a părăsit mediul virtual, urmează a fi construită din fibră de carbon, iar întregul sistem de lumini va fi dotat doar cu LED-uri şi OLED-uri.

Johnaton Grech, preşedintele companiei Silex Power, a spus că planurile sunt ca acest concept să intre în producţia de seria în următorii trei ani, când va fi dotată cu un sistem de încărcare care va oferi „un timp inovator de încărcare de mai puţin de zece minute”.

Aceasta nu este prima încercare a celor de la Silex Power de a crea o maşină electrică. Pe pagina oficială de Facebook a companiei au fost publicate imagini cu alte două modele, dintre care un SUV şi o maşină de oraş care arată ca o Toyota Aygo.

Video:

Ce părere aveţi despre conceptul celor de la Silex Power?

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide