smart ForSpeed Concept la Geneva 2011

La Geneva 2011, vom putea admira smart ForSpeed, o buburuză electrică de oraş foarte... dezinhibată. Adică un fel de precursor al unui nou smar Crossblade. Suficient de interesant?

smart ForSpeed Concept la Geneva 2011 smart ForSpeed Concept la Geneva 2011

După ce, la Paris 2010, smart ne-asurprins prin conceptul electric pe două roţi escooter, este rândul Salonului Auto Geneva2011 să vină cu o mică surpriză: un fel deurmaş al ineditului smart Crossblade, dar în format electric,conform cu trendul nou al maşinilor electrice.

Smart ForSpeed Concept are un look fresh, indicand un urmas al lui smart Crossblade

Smart ForSpeed promite să atragă atenţia amatorilor demaşinuţe simpatice, aducând foarte mult cu o jucăriepentru oameni mari. Conceptul beneficiază de blocuri opticediferite de ale unui smart ForTwo de serie, atât în faţă, cât şi în spate,profilarea caroseriei şi celula tridion putând fi indicii pentrucum ar putea arăta următoarea generaţie a maşinii de buzunar.

Smart ForSpeed are dreptul la un semi-parbriz, în stilspeedster, iar portierele au o decupare interesantă,lăsând pasagerii cât mai descoperiţi în ochii celorlalţi. Parteadin spate este dominată de două arce de securitate, iar lipsaevacuărilor sportive ar putea să le dea de bănuit amatorilor desportivitate.

smart ForSpeed Concept are un motor electric de 41 CP si atinge 120 km/h

Care vor trebui să accepte faptul că "speed" înseamnă, mai nou,"ecologie". Şi asta deoarece smart ForSpeed este echipat cuun motor electric de 41 CP, suficient pentru performanţede genul viteză maximă de 120 km/h şi un demaraj 0-60 km/h în 5,5secunde - cu o secundă mai repede decât în cazul unui smart ForTwo electric de serie.

Autonomia lui smart ForSpeed se cifrează la circa 135km, bateriile având şi un ciclu de încărcare rapidă, în 45de minute putând fi încărcate la 80% din capacitate.

smart ForSpeed anunta o autonomie de 135 km, iar bateriile pot fi incarcate 80% in 45 de minute