smart ForSpeed Concept la Geneva 2011

La Geneva 2011, vom putea admira smart ForSpeed, o buburuză electrică de oraş foarte... dezinhibată. Adică un fel de precursor al unui nou smar Crossblade. Suficient de interesant?

smart ForSpeed Concept la Geneva 2011 smart ForSpeed Concept la Geneva 2011

După ce, la Paris 2010, smart ne-a surprins prin conceptul electric pe două roţi escooter, este rândul Salonului Auto Geneva 2011 să vină cu o mică surpriză: un fel de urmaş al ineditului smart Crossblade, dar în format electric, conform cu trendul nou al maşinilor electrice.

Smart ForSpeed promite să atragă atenţia amatorilor de maşinuţe simpatice, aducând foarte mult cu o jucărie pentru oameni mari. Conceptul beneficiază de blocuri optice diferite de ale unui smart ForTwo de serie, atât în faţă, cât şi în spate, profilarea caroseriei şi celula tridion putând fi indicii pentru cum ar putea arăta următoarea generaţie a maşinii de buzunar.

Smart ForSpeed are dreptul la un semi-parbriz, în stil speedster, iar portierele au o decupare interesantă, lăsând pasagerii cât mai descoperiţi în ochii celorlalţi. Partea din spate este dominată de două arce de securitate, iar lipsa evacuărilor sportive ar putea să le dea de bănuit amatorilor de sportivitate.

Care vor trebui să accepte faptul că "speed" înseamnă, mai nou, "ecologie". Şi asta deoarece smart ForSpeed este echipat cu un motor electric de 41 CP, suficient pentru performanţe de genul viteză maximă de 120 km/h şi un demaraj 0-60 km/h în 5,5 secunde - cu o secundă mai repede decât în cazul unui smart ForTwo electric de serie.

Autonomia lui smart ForSpeed se cifrează la circa 135 km, bateriile având şi un ciclu de încărcare rapidă, în 45 de minute putând fi încărcate la 80% din capacitate.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.