Spectaculosul concept Laraki Epitome a debutat la Pebble Beach 2013

Autor: Iulian Dnistran 19 aug. 2013 Concepte auto

Laraki Epitome, cel mai nou concept al companiei Laraki Motors, a fost dezvăluit în premieră mondială în timpul evenimentului Pebble Beach Concours d’Elegance din California, Statele Unite ale Americii.

Epitome a fost creat de către Abdeslam Laraki, un marocan care şi-a mai încercat norocul în industria auto cu conceptele Fulgura, în 2002, şi Borac, în 2005. Construit pe un şasiu de Chevrolet Corvette C6, Laraki Epitome are o caroserie construită din fibră de carbon, ceea ce a dus la o greutate totală de aproximativ 1,3 tone. Sub capotă, prototipul marocanului ar putea primi un V8 de 7,0 litri de la Chevrolet, care, ajutat de două turbocompresoare, ar urma să producă undeva între 1.001 CP şi 1.750 CP.

Potrivit oficialilor companiei, un Laraki Epitome alimentat cu benzină normală dezvoltă în jur de 1.200 CP, însă, dacă şoferul ar vrea (şi de ce nu ar vrea?), ar putea creşte puterea totală la 1.750 CP. Cum? Ei bine, cei de la Laraki au gândit in sistem ingenios, care presupune instalarea a două rezervoare de combustibil – unul pentru benzină standard, iar celălalt pentru benzină cu cifră octanică 110. La apăsarea unui buton, motorul începe să îşi tragă combustibil din ambele rezervoare, iar puterea ajunge 1.750 CP. Simplu, dacă ar ajunge să fie produs.

Planul celor de la Laraki Motors este să construiască doar nouă exemplare ale modelului Epitome, fiecare cu un preţ de vânzare de două milioane de dolari americani. Teoretic, sună foarte bine şi ar putea fi o jucărie numai bună pentru bogaţii planetei, însă, aşa cum am mai spus, Abdeslam Laraki şi-a mai încercat norocul în lumea auto şi nu prea i-a ieşit.

Voi ce părere aveţi despre prototipul Laraki Epitome: ar putea fi un rival demn de luat în seamă pentru Bugatti Veyron?

Fotografii de Drew Phillips pentru autoblog.com.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide