SsangYong Wz Concept

Autor: Silviu Draganescu 14 sept. 2007 Concepte auto

Wz este exemplul simbolic al viitoarei linii de modele ce va fi produsă de către SsangYoung în viitorul apropiat. Acesta are de gând să diversifice actuala gamă formată doar din SUV-uri îndreptându-şi atenţia spre segmentul sedanurilor. Potrivit producătorilor, denumirea Wy provine de la "World Class, World Standard, World Premium Zenith", ceea ce arată că SsangYong vrea sa construiască un sedan premium ce va putea sa concureze fără complexe cu elita mondială.

Dimensiunile îl încadrează direct în categoria titanilor S-Class şi Seria 7, acolo unde pretenţiile sunt mari iar numele contează mai mult decât orice. În privinţa motorizării, conceptul este dotat cu un propulsor V6 GDI, cu injecţie directă de combustibil, dublu supraalimentat cuplat la o cutie de viteze automată cu şapte trepte ce permite şi selectarea manuală. Puterea maximă de 365 CP este transmisă la asfalt prin intermediul roţilor de dimensiuni generoase, 245/40R20. Piatra de temelie a fost pusă, SsangYong urmând a prezenta versiunea de serie în anii care urmează.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...
Tags:


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide