Studiu de design: CH Auto Aculeus Concept

CH Auto, un studio de design din China, a fost prezent la Salonul Auto Pekin 2010 cu un concept suficient de interesant ca nume - Aculeus. Despre cum arată, rămâne loc de multe discuţii.

Studiu de design: CH Auto Aculeus Concept Studiu de design: CH Auto Aculeus Concept

CH Auto Aculeus ConceptCH Auto nu este la prima încercare de a demonstra lumii că are potenţial într-ale designului - acum doi ani a mai prezentat un concept Scorpio, care aducea destul de vizibil cu un model Ferrari.

Acum, chinezii revin pe scena Salonului Auto Beijing 2010 cu un nou concept, Aculeus, care nu mai seamănă cu Ferrari. Ci cu Maserati. Ce-i drept, depinde de gusturile şi cunoştinţele fiecăruia, Aculeus având elemente inspirate şi de la alte modele cunoscute din lumea auto.

În cazul în care nu ştiaţi, "aculeus" nu este altceva decât acul din coada scorpionului, deci acest concept rămâne în familie. Totuşi, greu de crezut că ar putea "înţepa" serios vreun producător interesat de acest concept.

Aculeus are motor V8 BMWDeşi vorbim de un concept care are rolul strict de show-car, Aculeus beneficiază de o motorizare. Şi nu orice fel, ci un V8 de 4,8 litri şi 367 CP, luat de sub capota unui BMW X5 (parcă jantele şi aripile faţă aduc şi ele aminte de maşinile sport bavareze, nu?).

Totuşi, trebuie remarcat că Aculeus are un design mult mai decent şi mai aproape de dorinţele publicului larg decât coupe-urile expuse de Geely la salonul chinezesc.

Un lucru rămâne clar: chinezii se mişcă foarte repede şi se adaptează fără probleme curentelor din lumea auto. Ceea ce ar trebui să le dea de gândit mult mai serios producătorilor auto de pe plan mondial.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.