Studiu de design: Seat Roadster, un posibil rival pentru Mazda MX-5

Dacă stăm bine să ne gândim, Seat ar fi producătorul perfect al unui rival veritabil pentru legendara Mazda MX-5. De fapt, nu prea ştim de ce nu s-a întâmplat asta deja. Bine că au foştii practicanţi astfel de idei, măcar.

Studiu de design: Seat Roadster, un posibil rival pentru Mazda MX-5 Studiu de design: Seat Roadster, un posibil rival pentru Mazda MX-5

David Cava a făcut un stagiu de practică la departamentul de design de la Seat şi, la sfârşitul internship-ului, a creat un concept de roadster micuţ, cu motor amplasat în faţă şi tracţiune pe puntea spate. Dacă îţi sună cunoscută această formulă, să ştii că nu eşti singurul.

De fapt, Cava însuşi spune că studiul său de design a fost gândit pentru a concura cu legendara Mazda MX-5 (în cazul în care ar ajunge să fie produs în serie, lucru foarte puţin probabil).

Potrivit designerului, maşina a fost gândită pentru a avea caracter şi pentru a fi foarte distractivă la condus. Totodată, visurile tânărului talentat de design i-au arătat că cea mai bună combinaţie pentru sistemul de propulsie ar fi un motor TSI de 1,4 litri cu un motor electric, ceea ce ar duce puterea totală undeva la 240 CP, în vreme ce greutatea ar trebui să fie mai mică de 1.000 kg.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.