Tata Megapixel – concurentul indian pentru smart

Gigantul indian Tata promite lucruri măreţe cu Jaguar şi Land Rover însă nu uită că este nevoie de o maşină a maselor din India. Iată un concept care promite un viitor strălucit pentru aglomeraţiile indienilor.

Tata Megapixel – concurentul indian pentru smart Tata Megapixel – concurentul indian pentru smart

Având în vedere planurile de expansiune măreaţă pentru mărcile britanice pe care le deţine, cred că acest concept Tata ar avea şanse să cucerească toate metropolele mari ale Globului nu doar aglomeraţiile indiene. Megapixel este urmaşul lui Pixel, un concept similar prezentat anul trecut. Ştiu, sună bine de tot a Bollywood.

Megapixel este descris a fi o maşină globală de oraş, cu patru locuri veritabile şi propulsie hibridă. Mie îmi miroase a mânuşă aruncată direct spre maşinile electrice de oraş ale lui Renault şi smart însă conceptul Tata are o autonomie anunţată de 900 km cu un plin de baterii, adică exact cât reuşesc toate acestea la un loc. Cu o baterie de 13 kWh de ultimă generaţie şi un motor termic de 325 cmc cu un singur cilindru, Megapixel sună a revoluţie. Motorul va funcţiona doar pentru a încărca bateriile în timpul mersului şi astfel emisiile de CO2 sunt foarte mici chiar şi pentru un hibrid - 22 g/ km. Autonomia în mod full-electric este de 84 km dar impresionant este consumul de combustibil - Megapixel ar trebui să parcurgă 100 km cu doar un singur litru de benzină consumat.

Desenat la studiourile de design Tata din India, Megapixel este echipat cu patru motoare electrice, amplasate în fiecare roată. Raza de bracare este anunţată a fi foarte mică datorită roţilor ce pot fi propulsate independent şi care se pot roti în unghiuri foarte strânse. Pentru că tot ce am spus mai sus nu era suficient de SF pentru a capta atenţia Genevei, Tata a prezentat Megapixel împreună cu un sistem revoluţionar de încărcare al bateriilor prin inducţie. Parchezi maşina pe o suprafaţă specială şi bateriile se încarcă wireless. Totul se poate controla în Megapixel prin intermediul unui touchscreen central care aminteşte evident, de o tabletă.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.