Teaser Geneva 2011: Rolls Royce 102EX - limuzină de lux electrică

Cu ocazia Salonului Auto Geneva 2011, cel mai cunoscut producător de maşini de lux din lume trece pe curent electric. Iată informaţiile preliminare despre conceptul Rolls Royce 102EX, care se anunţă ca un punct de cotitură în istoria constructorului britanic.

Teaser Geneva 2011: Rolls Royce 102EX - limuzină de lux electrică Teaser Geneva 2011: Rolls Royce 102EX - limuzină de lux electrică

Nu suntem martori prea des la apariţia unor concepte Rolls Royce, dar Salonul Auto Geneva 2011 va fi foarte important pentru britanici, deoarece vom fi martorii inaugurării primului concept de maşină electrică sub semnătura celebrului constructor de lux.

Un pas, de altfel, normal pentru BMW (proprietarul Rolls Royce), mai ales acum, după ce bavarezii au inaugurat sub-brandul BMW i, indicativ care va desemna maşinile electrice produse de ei. Nu este deloc greu de ghicit faptul că la baza lui Rolls Royce 102EX va sta tehnologia dezvoltată de inginerii BMW.

Conceptul pe care îl vor prezenta britanicii la salonul elveţian este bazat pe Rolls Royce Phantom, iar principalul lui obiectiv va fi acela de a aduna opiniile şi reacţiile publicului şi presei, dar mai ales ale potenţialilor clienţi. De altfel, oficialii recunosc faptul că acest Phantom Experimental Electric nu a fost gândit pentru a prefigura un model de serie - decizie care ar putea fi luată doar dacă, din punct de vedere business, acest lucru ar fi viabil.

Oricare ar fi viitorul lui Rolls Royce 102EX, un lucru rămâne cert: britancii se pot lăuda că sunt primii care propun o maşină electrică pentru segmentul ultra-lux. Mai multe detalii despre ce aduce acest concept din punct de vedere tehnic, cu ocazia Salonului Auto Geneva 2011.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.