Teaser Geneva 2011: Rolls Royce 102EX - limuzină de lux electrică

Cu ocazia Salonului Auto Geneva 2011, cel mai cunoscut producător de maşini de lux din lume trece pe curent electric. Iată informaţiile preliminare despre conceptul Rolls Royce 102EX, care se anunţă ca un punct de cotitură în istoria constructorului britanic.

Teaser Geneva 2011: Rolls Royce 102EX - limuzină de lux electrică Teaser Geneva 2011: Rolls Royce 102EX - limuzină de lux electrică

Nu suntem martori prea des la apariţia unor concepte RollsRoyce, dar Salonul Auto Geneva2011 va fi foarte important pentrubritanici, deoarece vom fi martorii inaugurării primuluiconcept de maşină electrică sub semnătura celebrului constructor delux.

Teasing pentru Geneva 2011: Rolls Royce 102EX, concept de maşină electrică ultraluxoasă

Un pas, de altfel, normal pentru BMW (proprietarul Rolls Royce),mai ales acum, după ce bavarezii au inaugurat sub-brandul BMW i, indicativ care va desemna maşinile electriceproduse de ei. Nu este deloc greu de ghicit faptul că labaza lui Rolls Royce 102EX va sta tehnologia dezvoltată deinginerii BMW.

Conceptul pe care îl vor prezenta britanicii la salonul elveţianeste bazat pe Rolls Royce Phantom, iar principalul lui obiectiv va fi acelade a aduna opiniile şi reacţiile publicului şi presei, dar mai alesale potenţialilor clienţi. De altfel, oficialii recunosc faptul căacest Phantom Experimental Electric nu a fost gândit pentrua prefigura un model de serie - decizie care ar putea filuată doar dacă, din punct de vedere business, acest lucru ar fiviabil.

Oricare ar fi viitorul lui Rolls Royce 102EX, un lucru rămânecert: britancii se pot lăuda că sunt primii care propun omaşină electrică pentru segmentul ultra-lux. Mai multedetalii despre ce aduce acest concept din punct de vedere tehnic,cu ocazia Salonului Auto Geneva 2011.

Rolls Royce 102EX este bazat pe limuzina Phantom si beneficiaza de tehnologie BMW