Teaser pentru Geneva 2011: Toyota Yaris Full Hybrid Concept

Modelul de oraş Toyota Yaris urmează să primească şi o versiune de propulsie hibridă, lucru pe care cei de la Toyota îl prefigurează cu un concept. Deocamdată, doar un teaser al lui Toyota Yaris Full Hybrid Concept.

Teaser pentru Geneva 2011: Toyota Yaris Full Hybrid Concept Teaser pentru Geneva 2011: Toyota Yaris Full Hybrid Concept

Planurile ambiţioase ale Toyota, de a deveni cel mai mareconstructor de maşini hibride, continuă. După ce, la Salonul AutoDetroit 2011, au prezentat publicului Toyota Prius V (destinat familiştilor) şi un concept de hibridde oraş Prius C, se pare că la Geneva2011 vom vedea un concept de maşină hibridă,bazat pe Yaris.

Nu pe Yaris-ul pe care îl ştim acum, ci pe noua generaţie ToyotaYaris, care deja a apărut în Japonia ca Toyota Vitz. Prin urmare, un concept diferit de Prius Cprezentat la salonul american. Şi, foarte important, unconcurent direct pentru noua Honda Jazz Hybrid, care, în Japonia, a reuşitsă detroneze vânzările lui Toyota Prius la început de an 2011.

Totuşi, departamentul de marketing Toyota afirmă căToyota Yaris Hyibrid va fi primul model hibrid dinsegmentul B, japonezii dorind să facă acest model maiatractiv decât citadinele motorizate cu propulsoare diesel - lucrufoarte dificil în Europa. În schimb, în Japonia şi America de Nord,modelul se anunţă deja un hit, urmând a se număra printre cele maiatractive oferte de maşini ecologice.

Modelul de serie ar trebui să apară pe piaţă chiar încursul anului 2012, Yaris Hybrid urmând să intre într-oconcurenţă acerbă cu maşinile electrice care vor fi lansate dinacel an de mai mulţi constructori. Ciudat, Toyota încă nu şi-anunţat intenţia de a intra în domeniul maşinilor strict electrice,mizând în continuare pe hibrizii plug-in.