Teaser pentru Geneva 2011: Toyota Yaris Full Hybrid Concept

Modelul de oraş Toyota Yaris urmează să primească şi o versiune de propulsie hibridă, lucru pe care cei de la Toyota îl prefigurează cu un concept. Deocamdată, doar un teaser al lui Toyota Yaris Full Hybrid Concept.

Teaser pentru Geneva 2011: Toyota Yaris Full Hybrid Concept Teaser pentru Geneva 2011: Toyota Yaris Full Hybrid Concept

Planurile ambiţioase ale Toyota, de a deveni cel mai mare constructor de maşini hibride, continuă. După ce, la Salonul Auto Detroit 2011, au prezentat publicului Toyota Prius V (destinat familiştilor) şi un concept de hibrid de oraş Prius C, se pare că la Geneva 2011 vom vedea un concept de maşină hibridă, bazat pe Yaris.

Nu pe Yaris-ul pe care îl ştim acum, ci pe noua generaţie Toyota Yaris, care deja a apărut în Japonia ca Toyota Vitz. Prin urmare, un concept diferit de Prius C prezentat la salonul american. Şi, foarte important, un concurent direct pentru noua Honda Jazz Hybrid, care, în Japonia, a reuşit să detroneze vânzările lui Toyota Prius la început de an 2011.

Totuşi, departamentul de marketing Toyota afirmă că Toyota Yaris Hyibrid va fi primul model hibrid din segmentul B, japonezii dorind să facă acest model mai atractiv decât citadinele motorizate cu propulsoare diesel - lucru foarte dificil în Europa. În schimb, în Japonia şi America de Nord, modelul se anunţă deja un hit, urmând a se număra printre cele mai atractive oferte de maşini ecologice.

Modelul de serie ar trebui să apară pe piaţă chiar în cursul anului 2012, Yaris Hybrid urmând să intre într-o concurenţă acerbă cu maşinile electrice care vor fi lansate din acel an de mai mulţi constructori. Ciudat, Toyota încă nu şi- anunţat intenţia de a intra în domeniul maşinilor strict electrice, mizând în continuare pe hibrizii plug-in.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.