Teasing - apare un concept nou Renault Sandero Stepway?

Renault Brazilia a publicat, de curând, nişte imagini teaser cu detalii ale unui nou concept: Renault Sandero Stepway Concept. Oare despre ce o fi vorba?

Teasing - apare un concept nou Renault Sandero Stepway? Teasing - apare un concept nou Renault Sandero Stepway?

În 2006, la Salonul Auto de la Geneva, Dacia a prezentatprimul concept-car din epoca preluării Dacia de cătreRenault: Dacia Logan Steppe. Un Logan MCV transformatîntr-un concept foarte interesant de break-crossover, care aaţintit imediat reflectoarele lumii auto asupra producătoruluinaţional.

Teasing pentru Renault Sandero Stepway Concept - despre ce poate fi vorba?

"Steppe" s-a transformat în "Stepway" doi ani mai târziu, cândRenault Brazilia a lansat pseudo-SUV-ul Renault Sandero Stepway, care,ulterior, avea să ajungă în Europa ca Dacia Sandero Stepway. O maşină cu un succesde piaţă interesant, datorită preţului imbatabil, dar şi a unuilook reuşit.

Acum, Renault Brazilia neoferă câteva imagini cu detalii ale unui nou concept, botezat...Renault Sandero Stepway Concept. Suficient cât să netrezească interesul: din moment ce are aceeaşi denumire cu modelulde serie, oare ce poate aduce nou acest concept?

Principalul lucru pe care îl putem observa este designulfarurilor, care, deşi păstrează forma generală ablocurilor optice de pe un Sandero Stepway normal, au o amenajareinterioară futuristă, iar culoarea albastră difuză ne sugerează căeste vorba despre utilizarea LED-urilor. Acelaşiu lucru estevalabil şi pentru proiectoarele de ceaţă, integrate în spoiler.

Renault Sandero StepwayConcept este finisat in negru si maroniu

Şi jantele sunt mult diferite de cele ale modelului de serie,fiind clar de un diametru mai mare şi având un design high-tech.Conceptul este finisat în două nuanţe, negru şi maroniu, iarpartea laterală este ornată cu nişte forme care amintesc demoriştile făcute din hârtie în copilărie. Aceleaşi formele regăsim şi pe plafon, care se pare că este integral dinsticlă.

Până la aflarea datelor oficiale, suntem doar în sferasupoziţiilor. Dar fiind că designerii de la studioulbrazilian afirmă că Renault Sandero Stepway Concept le este dedicatîn primul rând femeilor, principala concluzie poate fiaceea că poate prefigura o ediţie specială, care va apărea încurând în producţie de serie.

Însă este posibil ca Renault să încerce marea cu degetul, iarRenault Sandero Stepway Concept să propună un sistem de propulsiecel puţin hibrid, dacă nu chiar electric. Cu alte cuvinte,ar putea fi vorba de un preview al primei maşini Daciaelectrice de serie!

VOI CE CREDEŢI CĂ PREFIGUREAZĂ SANDERO STEPWAYCONCEPT?

Este posibil ca Renault Sandero Stepway sa prefigureze prima Dacia electrica de serie?