Teasing - apare un concept nou Renault Sandero Stepway?

Renault Brazilia a publicat, de curând, nişte imagini teaser cu detalii ale unui nou concept: Renault Sandero Stepway Concept. Oare despre ce o fi vorba?

Teasing - apare un concept nou Renault Sandero Stepway? Teasing - apare un concept nou Renault Sandero Stepway?

În 2006, la Salonul Auto de la Geneva, Dacia a prezentat primul concept-car din epoca preluării Dacia de către Renault: Dacia Logan Steppe. Un Logan MCV transformat într-un concept foarte interesant de break-crossover, care a aţintit imediat reflectoarele lumii auto asupra producătorului naţional.

"Steppe" s-a transformat în "Stepway" doi ani mai târziu, când Renault Brazilia a lansat pseudo-SUV-ul Renault Sandero Stepway, care, ulterior, avea să ajungă în Europa ca Dacia Sandero Stepway. O maşină cu un succes de piaţă interesant, datorită preţului imbatabil, dar şi a unui look reuşit.

Acum, Renault Brazilia ne oferă câteva imagini cu detalii ale unui nou concept, botezat... Renault Sandero Stepway Concept. Suficient cât să ne trezească interesul: din moment ce are aceeaşi denumire cu modelul de serie, oare ce poate aduce nou acest concept?

Principalul lucru pe care îl putem observa este designul farurilor, care, deşi păstrează forma generală a blocurilor optice de pe un Sandero Stepway normal, au o amenajare interioară futuristă, iar culoarea albastră difuză ne sugerează că este vorba despre utilizarea LED-urilor. Acelaşiu lucru este valabil şi pentru proiectoarele de ceaţă, integrate în spoiler.

Şi jantele sunt mult diferite de cele ale modelului de serie, fiind clar de un diametru mai mare şi având un design high-tech. Conceptul este finisat în două nuanţe, negru şi maroniu, iar partea laterală este ornată cu nişte forme care amintesc de moriştile făcute din hârtie în copilărie. Aceleaşi forme le regăsim şi pe plafon, care se pare că este integral din sticlă.

Până la aflarea datelor oficiale, suntem doar în sfera supoziţiilor. Dar fiind că designerii de la studioul brazilian afirmă că Renault Sandero Stepway Concept le este dedicat în primul rând femeilor, principala concluzie poate fi aceea că poate prefigura o ediţie specială, care va apărea în curând în producţie de serie.

Însă este posibil ca Renault să încerce marea cu degetul, iar Renault Sandero Stepway Concept să propună un sistem de propulsie cel puţin hibrid, dacă nu chiar electric. Cu alte cuvinte, ar putea fi vorba de un preview al primei maşini Dacia electrice de serie!

VOI CE CREDEŢI CĂ PREFIGUREAZĂ SANDERO STEPWAY CONCEPT?

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.