TOP 10 cele mai ciudate şi interesante concepte din anii ‘70

Autor: Iulian Dnistran 13 iun. 2014 Concepte auto

În anii ’70, lumea purta plete, blugi evazaţi şi ochelari de soare cu lentile rotunde şi asculta Led Zeppelin şi Pink Floyd (probabil pentru că oamenii aveau foarte mult timp liber care le permitea să asculte intro-urile extreeeeem de lungi).

Pe lângă stilul vestimentar al vremii, deceniul anilor ’70 a reprezentat o perioadă boemă pentru industria auto, în care producătorii au experimentat cu soluţii mai mult sau mai puţin raţionale pentru problemele şoferului de rând. Iată, aşadar, un TOP 10 cu cele mai ciudate şi interesante concepte ale anilor ’70.

10. BMW 2200 TI Garmisch by Bertone (1970)

Un BMW desenat de Bertone în anul 1970 şi prezentat la Salonul Auto de la Geneva din acelaşi an. Interiorul era destul de futurist pentru perioada respectivă şi avea un sertar pe post de torpedo (Renault Captur, ai auzit?).

9. Ford Econoline Kilimanjaro (1970)

Se ia o dubă Ford Econoline, se taie din caroserie, se adaugă un sistem de tracţiune integrală şi se colantează cu o textură care ar trebuie să semene cu pielea unui animal sălbatic. Ar fi trebuie să devină „următoarea generaţie de vehicule de safari” şi, din fericire pentru toate vietăţile naturii, nu a fost să fie.

8. Maserati Medici II by Giugiaro (1976)

Conceptul Medici ar fi trebuie să devină un fel de Quattroporte modern şi chiar avea tot ce îi trebuia ca să se întâmple asta – patru uşi, un V8 de 5,0 litri, scaune îmbrăcate în cea mai fină piele, televizor şi telefon (în 1976!).

7. Colani L’Aiglon (1976)

Probabil unul dintre cele mai urâte concepte ale anilor ’70, Colani L’Aiglon a folosit piese de Rolls-Royce Silver Cloud, dar şi de Opel Diplomat. Probabil aşa a încercat producătorul să îmbine prestanţa unui Rolls cu apropierea de popor a unui Opel.

6. Peugeot 204 Taxi H4 by Heuliez (1972)

O maşinuţă care putea fi transformată în taxi, utilitară sau pick-up, dar care, aşa cum poţi vedea şi tu, arată ca o cutie pe patru roţi. O fi de vină preferinţele de design ale francezilor, probabil…

Locurile 1-5, pe pagina următoare.

Pagini: 1 2

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide