Toyota FT-1 Concept prefigurează viitorul luminos al producătorului nipon

Japonezii de la Toyota au prezentat la Salonul Auto Detroit 2014 conceptul FT-1, adică „Future Toyota 1”. Dacă e 1, trebuie să fie bine, nu?

Toyota FT-1 Concept prefigurează viitorul luminos al producătorului nipon Toyota FT-1 Concept prefigurează viitorul luminos al producătorului nipon

Toyota FT-1 e conceptul care a rupt gura târgului la Salonul Auto Detroit 2014, în mare parte pentru că nimeni nu se aştepta la un astfel de exerciţiu de forţă din partea producătorului auto nipon.

Rezultatul a doi ani de muncă, prototipul Toyota FT-1 e cel mai nou membru în familia de modele sportive Toyota, după 2000GT, Celica, Supra şi GT86 şi reprezintă proiectul care aniversează 40 de ani de existenţă a studioului Calty Design Research.

Numele FT-1 înseamnă „future Toyota 1”, ceea ce ar putea să ne ducă cu gândul la un posibil succesor pentru modelul Supra, cunoscut mai ales din seria de filme Fast and Furious, dar şi din seria de jocuri Need For Speed.

Sugar, spice and everything nice

Potrivit japonezilor, prototipul a fost inspirat din concepte precum FT-HS şi Lexus LF-LC, iar eu cred că partea frontală aduce aminte de un monopost de Formula 1.

Cât despre detaliile tehnice, Toyota a dezvăluit doar că prototipul FT-1 are parte de un motor frontal care trimite puterea către puntea din spate. Mai mult, nu ştim încă dacă acest concept impresionant va vedea vreodată lumina zilei ca maşină de serie.

Există, însă, şi o veste bună. Toyota FT-1 poate fi condus, de astăzi, în jocul Gran Turismo 6.

Video:

Voi ce părere aveţi despre eforturile japonezilor?

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.