Toyota FT-1 Concept prefigurează viitorul luminos al producătorului nipon

Autor: Adrian Mihălţianu 14 ian. 2014 Concepte auto

Toyota FT-1 e conceptul care a rupt gura târgului la Salonul Auto Detroit 2014, în mare parte pentru că nimeni nu se aştepta la un astfel de exerciţiu de forţă din partea producătorului auto nipon.

Rezultatul a doi ani de muncă, prototipul Toyota FT-1 e cel mai nou membru în familia de modele sportive Toyota, după 2000GT, Celica, Supra şi GT86 şi reprezintă proiectul care aniversează 40 de ani de existenţă a studioului Calty Design Research.

Numele FT-1 înseamnă „future Toyota 1”, ceea ce ar putea să ne ducă cu gândul la un posibil succesor pentru modelul Supra, cunoscut mai ales din seria de filme Fast and Furious, dar şi din seria de jocuri Need For Speed.

Sugar, spice and everything nice

Potrivit japonezilor, prototipul a fost inspirat din concepte precum FT-HS şi Lexus LF-LC, iar eu cred că partea frontală aduce aminte de un monopost de Formula 1.

Cât despre detaliile tehnice, Toyota a dezvăluit doar că prototipul FT-1 are parte de un motor frontal care trimite puterea către puntea din spate. Mai mult, nu ştim încă dacă acest concept impresionant va vedea vreodată lumina zilei ca maşină de serie.

Există, însă, şi o veste bună. Toyota FT-1 poate fi condus, de astăzi, în jocul Gran Turismo 6.

Video:

Voi ce părere aveţi despre eforturile japonezilor?

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide