Toyota Prius C Concept prezentată la Detroit 2011

Prius e deja un nume foarte cunoscut, aşa încât japonezii vor să profite cât mai mult de pe urma reputaţiei acestei denumiri devenită sinonimă cu maşinile hibrid. Astfel, la Salonul Auto Detroit 2011 ne este prezentat conceptul unui Prius mai compact: Toyota Prius C.

Toyota Prius C Concept prezentată la Detroit 2011 Toyota Prius C Concept prezentată la Detroit 2011

Familia Prius începe să se mărească. După deja cunoscutulhatchback Toyota Prius, japonezii au prezentat la Salonul Auto Detroit2011 şi un fel de versiune mai familistă, care încearcă săsuplinească un break: Toyota Prius V. Dar şi un concept de Prius mai compact,"dotat" cu un indicativ la fel de simplist: Toyota PriusC.

Toyota Prius C Concept prefigureaza cel de-al treilea membru al familiei Prius

Unde "C" nu provine de la "concept", ci de la "city", ceea ceînseamnă că este prefigurat un model de serie dedicattraficului urban şi care va avea dimensiuni mai mici decât Prius-ulobişnuit. Care sunt acestea, încă nu ştim, deoarecejaponezii se arată foarte zgârciţi cu informaţiile referitoare laacest concept Prius C.

Conceptul Toyota Prius C are un interior simplist si gandit foarte pragmatic

Suntem "ameninţaţi", însă, că modelul de serieprefigurat de Toyota Prius C va fi "hibridul cel mai convenabil pepiaţa SUA" şi "va avea cea mai mare autonomie". Pentrumoment, putem spune că, în ce priveşte conceptul, interiorulmaşinii este gândit foarte pragmatic, simplitatea şi reducereaelementelor interioare contribuind la ideea de costuri scăzute.

Nu ne rămâne decât să aşteptăm acest nou membru al familieiPrius, care se pare că va fi lansat ca model de serie în anul 2012.Oare va intra în concurenţă directă cu Toyota Auris HSD?

Modelul de serie Toyota Prius C va aparea in 2012 si va fi o masina compacta