Toyota Prius C Concept prezentată la Detroit 2011

Prius e deja un nume foarte cunoscut, aşa încât japonezii vor să profite cât mai mult de pe urma reputaţiei acestei denumiri devenită sinonimă cu maşinile hibrid. Astfel, la Salonul Auto Detroit 2011 ne este prezentat conceptul unui Prius mai compact: Toyota Prius C.

Toyota Prius C Concept prezentată la Detroit 2011 Toyota Prius C Concept prezentată la Detroit 2011

Familia Prius începe să se mărească. După deja cunoscutul hatchback Toyota Prius, japonezii au prezentat la Salonul Auto Detroit 2011 şi un fel de versiune mai familistă, care încearcă să suplinească un break: Toyota Prius V. Dar şi un concept de Prius mai compact, "dotat" cu un indicativ la fel de simplist: Toyota Prius C.

Unde "C" nu provine de la "concept", ci de la "city", ceea ce înseamnă că este prefigurat un model de serie dedicat traficului urban şi care va avea dimensiuni mai mici decât Prius-ul obişnuit. Care sunt acestea, încă nu ştim, deoarece japonezii se arată foarte zgârciţi cu informaţiile referitoare la acest concept Prius C.

Suntem "ameninţaţi", însă, că modelul de serie prefigurat de Toyota Prius C va fi "hibridul cel mai convenabil pe piaţa SUA" şi "va avea cea mai mare autonomie". Pentru moment, putem spune că, în ce priveşte conceptul, interiorul maşinii este gândit foarte pragmatic, simplitatea şi reducerea elementelor interioare contribuind la ideea de costuri scăzute.

Nu ne rămâne decât să aşteptăm acest nou membru al familiei Prius, care se pare că va fi lansat ca model de serie în anul 2012. Oare va intra în concurenţă directă cu Toyota Auris HSD?

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.