Toyota S-FR Concept e un GT86 în miniatură şi un rival numai bun pentru Mazda MX-5

Da, nu e un roadster, dar e mic, are tracţiune spate şi o transmisie manuală. Şi dacă se conduce la fel ca un GT86, atunci lucrurile o să devină interesante.

Toyota S-FR Concept e un GT86 în miniatură şi un rival numai bun pentru Mazda MX-5 Toyota S-FR Concept e un GT86 în miniatură şi un rival numai bun pentru Mazda MX-5

La Salonul Auto de la Tokio din 2015, niponii de la Toyota au mers cu mai multe maşini (era şi normal, doar evenimentul se desfăşoară în ţara lor de baştină, nu?), printre care şi conceptul numit S-FR.

După cum arată, nu ar fi greşit din partea noastră să spunem că japonezii au glumit când au spus că e concept, fiindcă jucăria asta pentru oameni mari arată ca un model de serie. Nu are cine ştie ce tehnologii futuriste, iar bordul e cât se poate de construibil în ziua de azi.

Iar acum partea cea mai interesantă. Toyota S-FR măsoară mai puţin de patru metri lungime şi mai puţin de 1,7 metri lăţime, ceea ce o pune fix pe teritoriul decapotabilei Mazda MX-5. Mai mult, potrivit informaţiilor oficiale, motorul e în faţă, iar tracţiunea e asigurată de roţile din spate, în vreme ce o transmisie manuală cu şase trepte intermediază dialogul dintre propulsor şi puntea posterioară.

Singurele diferenţe între S-FR şi Mazda MX-5 sunt că modelul Toyota nu e decapotabil (încă) şi că are patru locuri. Adică la fel ca o Toyota GT86, numai că mai mică.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.