Transformers sau Iron Man? Robotul care poate fi condus a fost creat în Japonia!

Autor: Iulian Dnistran 06 dec. 2012 Concepte auto

Ficţiunea a devenit realitate. Compania japoneză Suidobashi Heavy Industries (SHI), în colaborare cu artistul Kogoro Kurata şi expertul în robotică Wataru Yoshizaki, a creat un robot care poate fi condus de către un om, fie de la bordul lui, fie prin intermediul unui telefon mobil.

Denumit Kuratas, robotul cântăreşte 4,5 tone, are o înălţime de patru metri şi poate circula cu o viteză maximă de 10 km/h.

Potrivit companiei japoneze, „KURATAS e o piesă de artă. Nu e un vehicul obişnuit, deci nu garantăm siguranţa şi confortul dumneavoastră. Chiar şi aşa, vă poate îndeplini visul din copilărie de a pilota un robot”.

Creaţia poate fi dotată cu opţiuni precum armură, mitralieră automată cu gloanţe de cauciuc şi… suport pentru pahare.

Japonezii plănuiesc chiar să pună în vânzare creaţia lor, iar potenţialii clienţi îşi vor putea comanda robotul prin intermediul site-ului companiei. Ce-i drept, preţurile pentru Kuratas sunt destul de piperate şi îl fac să între în categoria „jucăriilor” pentru bărbaţi. Un robot în varianta de bază costă în jur de un milion de euro, în timp ce unul „full options” ajunge aproape de două milioane de euro.

Chiar dacă în variantă civilă, Kuratas nu va fi dotat cu arme letale, nu se ştie ce se va întâmpla cu varianta militară, dacă aceasta va fi creată. În plus, cei care au văzut filmul Iron Man 2 îşi pot imagina ce ar putea face cineva cu intenţii mai puţin nobile cu un astfel de robot.

Mai jos, puteţi urmări câteva clipuri de prezentare, printre care şi un ghid de utilizare în care se detaliază că pentru a trage cu armele din dotare, nu trebuie decât să zâmbeşti.

Video:

Ce credeţi? E un vis transformat în realitate sau un potenţial coşmar?

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide