Un nou concept realizat de studenţi - Lamborghini Cnossus

Urmaşul lui Lamborghini Murcielago se pare că se va numi Jota, însă nu se ştie deocamdată cum arată. Poate acest Lambo Cnossus, creaţie a unor studenţi de la Şcoala de Design Milano, să ne dea o idee?

Victor Filipchenko şi Nelson Simoes, doi studenţi la Facultatea de Design din Milano, au creat un concept impunător pentru examenul de master: Lamborghini Cnossus. După cum declară Filipchenko, conceptul este inspirat din Lamborghini Countach.

VEZI AICI POZE ŞI VIDEO CU LAMBORGHINI CNOSSUS!

Lamborghini Cnossus ConceptNumele conceptului este un omagiu adus ruinelor oraşului Knossos din Creta, loc unde se crede că a avut loc prima toridă, conform unei legende - legătura cu Lamborghini este clară, datorită taurului de pe sigla mărcii italiene.

Revenind la conceptul Lamborghini Cnossus, într-adevăr, legătura cu miticul Countach se observă, dar nu este chiar atât de evidentă. În schimb, agresivitatea pe care Cnossus o degajă este la cote destul de apropiate de Reventon.

În ce priveşte identitatea vizuală, cei doi studenţi propun prin Cnossus o idee foarte îndrăzneaţă, farurile fiind extrem de înguste şi integrate într-o mască frontală care aminteşte de Războiul Stelelor sau, de ce nu, chiar de Predator. Imensele grile de aer din partea inferioară contribuie la un look specific avioanelor de vânătoare, fiind o idee pe care am vrea să o vedem pe viitoarele modele Lamborghini.

Un stil foarte indraznetPartea din spate continuă ideea fantelor frontale, dar acum în formă de difuzoare cam exagerate. În schimb, forma caroseriei din zona stopurilor face trimitere directă către originalul Countach, iar perechea de evacuări centrale este integrată într-o manieră foarte sportivă.

Din lateral, Lamborghini Cnossus ne duce, din nou, în lumea aviatică, exprimând forţă şi tehnologie de vârf. Suprafaţa vitrată este foarte redusă, iar uşile au, cel puţin în teorie, o deschidere specifică maşinilor Lamborghini, în sus.

Fiind doar un concept, realizat la scară redusă, orice speculaţii despre partea tehnică sau motorizări şi performanţe nu-şi au sensul. Dar este de apreciat îndrăzneala creatorilor de a schimba destul de mult imaginea maşinilor sport Lamborghini, fără a denatura caracterul acestora.

Oare viitorul supercar Lamborghini Jota se va inspira puţin din Cnossus?

Vezi mai multe poze cu macheta Lamborghini Cnossus pe cardesign.ru

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.