Un nou concept realizat de studenţi - Lamborghini Cnossus

Urmaşul lui Lamborghini Murcielago se pare că se va numi Jota, însă nu se ştie deocamdată cum arată. Poate acest Lambo Cnossus, creaţie a unor studenţi de la Şcoala de Design Milano, să ne dea o idee?

Victor Filipchenko şi Nelson Simoes, doi studenţi la Facultateade Design din Milano, au creat un concept impunător pentruexamenul de master: Lamborghini Cnossus. După cum declarăFilipchenko, conceptul este inspirat din Lamborghini Countach.

VEZI AICI POZE ŞI VIDEO CULAMBORGHINI CNOSSUS!

Lamborghini Cnossus ConceptNumele conceptului este unomagiu adus ruinelor oraşului Knossos din Creta, loc unde se credecă a avut loc prima toridă, conform unei legende - legătura cuLamborghini este clară, datorită taurului de pe sigla mărciiitaliene.

Revenind la conceptul Lamborghini Cnossus, într-adevăr, legăturacu miticul Countach se observă, dar nu este chiar atât de evidentă.În schimb, agresivitatea pe care Cnossus o degajă este lacote destul de apropiate de Reventon.

În ce priveşte identitatea vizuală, cei doi studenţi propun prinCnossus o idee foarte îndrăzneaţă, farurile fiind extrem deînguste şi integrate într-o mască frontală care aminteştede Războiul Stelelor sau, de ce nu, chiar de Predator. Imenselegrile de aer din partea inferioară contribuie la un look specificavioanelor de vânătoare, fiind o idee pe care am vrea să o vedem peviitoarele modele Lamborghini.

Un stil foarte indraznetPartea din spate continuă ideeafantelor frontale, dar acum în formă de difuzoare cam exagerate. Înschimb, forma caroseriei din zona stopurilor face trimiteredirectă către originalul Countach, iar perechea deevacuări centrale este integrată într-o manieră foartesportivă.

Din lateral, Lamborghini Cnossus ne duce, din nou, în lumeaaviatică, exprimând forţă şi tehnologie de vârf. Suprafaţa vitratăeste foarte redusă, iar uşile au, cel puţin în teorie, o deschiderespecifică maşinilor Lamborghini, în sus.

Fiind doar un concept, realizat la scară redusă, oricespeculaţii despre partea tehnică sau motorizări şi performanţenu-şi au sensul. Dar este de apreciat îndrăznealacreatorilor de a schimba destul de mult imaginea maşinilor sportLamborghini, fără a denatura caracterul acestora.

Oare viitorul supercar Lamborghini Jota se va inspira puţin dinCnossus?

Vezi mai multe poze cu macheta LamborghiniCnossus pe cardesign.ru