Un Renault Twizy cu tehnologie de Formula 1? Da, bineînţeles

Francezii de la Renault Sport au devenit cunoscuţi de-a lungul vremii ca fiind specialişti în motorsport. De altfel, succesul lor în sezonul 2012 de Formula 1, când echipa Red Bull a câştigat Campionatul Mondial cu un motor Renault în spatele pilotului german Sebastian Vettel, confirmă abilităţile francezilor. Doar că acum, cei de la Renault Sport au participat la un proiect ceva mai neobişnuit.

Un Renault Twizy cu tehnologie de Formula 1? Da, bineînţeles Un Renault Twizy cu tehnologie de Formula 1? Da, bineînţeles

Citadina electrică Renault Twizy nu a fost menită niciodată să ofere senzaţii tari, asemenea unei maşini sport. Ei bine, se pare că specialiştii de la Renault Sport au găsit o soluţie la această problemă.

Mai exact, francezii au creat conceptul Twizy Renault Sport F1, care are parte de un sistem de recuperare a energiei cinetice la frânare (KERS) asemănător cu cele montate în monoposturile de Formula 1. Astfel, dacă un Twizy de serie în echipare de top are parte de doar 17 CP, conceptul celor de la Renault Sport poate beneficia de o putere maximă de 97 CP timp de 13 secunde dacă se activează sistemul KERS.

Asta înseamnă că sprintul de la zero până la 100 km/h poate fi făcut în doar şase secunde cu maşinuţa care cântăreşte numai 474 kg în varianta de serie, în timp ce viteza maximă este de 109 km/h. Nu e rău deloc, dacă ne gândim că Twizy nici măcar nu are uşi în echiparea standard.

Pe lângă KERS, citadina franceză are parte de un volan inspirat din Formula 1, anvelope de curse, precum şi elementele aerodinamice specifice unui monopost.

Deoarece maşinuţa electrică nu generează la fel de multă energie cinetică precum un monopost de F1, inginerii Renault au modificat modulul KERS astfel încât să-şi încarce bateriile şi prin intermediul motorului electric atunci când roţile se află în mişcare. Întregul sistem de recuperare a energiei cinetice la frânare cântăreşte 30 kg şi a fost montat în spatele şoferului, astfel că locul pasagerului a dispărut.

Conceptul Twizy Renault Sport F1 va participa la faimoasa cursă de urcare din cadrul festivalului Goodwood Festival of Speed 2013.

Ce părere aveţi despre minibomba electrică a francezilor?

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.