Urmaşul lui MR2 va fi hibrid: Toyota GRMN Sports Hybrid 2

Cu ocazia celei de-a 39-a ediţii a celebrei curse de anduranţă Nurburgring 24h, japonezii vor prezenta un concept de maşină sport hibrid, Toyota GRMN Sports Hybrid Concept II. O reiterare a roadsterului Toyota MR2.

Urmaşul lui MR2 va fi hibrid: Toyota GRMN Sports Hybrid 2 Urmaşul lui MR2 va fi hibrid: Toyota GRMN Sports Hybrid 2

La începutul anilor 2000, japonezii au venit cu un răspuns foarte interesant dat lui Lotus Elise: Toyota MR2 era un roadster cu două locuri şi motor central, cu gabarit foarte compact, o masă redusă şi, atenţie, cu acelaşi motor de 1,8 litri de pe Elise, dar mai puţin potent.

Însă Toyota MR2 a ieşit din fabricaţie o dată cu începerea crizei auto şi se părea că japonezii nu mai au de gând să vină pe piaţă cu un urmaş. Totuşi, după ce la Salonul Auto Tokyo 2010 tunerul Gazoo Racing a prezentat un concept interesant de roadster cu două locuri, iată că Toyota se implică mai serios în acest proiect, care urmează să fie dezvăluit publicului la cursa de anduranţă Nurburgring 24h.

Este vorba despre Toyota GRMN Sports Hybrid Concept II (unde GRMN înseamnă Gazoo Racing1 tuned by MN2), un roadster cu două locuri şi motorizare, evident, hibridă. Ca aspect, putem vorbi de o maşină foarte interesantă, cu multe elemente complexe, dar care reuşeşte să exprime ce este mai important: sportivitate.

La fel de interesant este şi pachetul tehnic, sistemul hibrid constând dintr-un motor V6 plasat central şi un motor electric, sub capota din faţă. Astfel, maşina beneficiază de tracţiune integrală, motorul termic punând în mişcare roţile din spate, iar cel electric pe cele din faţă.

Motorul V6 are o capacitate de 3,5 litri şi o putere de 245 CP, însă puterea maximă a maşinii ajunge la 295 CP graţie motorului electric. Dat fiind gabaritul redus al maşinii (lungime de 4,35 metri), precum şi masa destul de scăzută (sub 1.500 kg), Toyota GRMN promite performanţe de top, mai ales dacă ne gândim că puterea ajunge la toate cele 4 roţi, cu jante de 19".

Rămâne de văzut care va fi reacţia publicului şi dacă acest concept va ajunge în producţie de serie, ca urmaş al lui MR2.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.