VIDEO: Maşina-miriapod a anilor '70

La începutul anilor '70, francezii de la Michelin au creat o maşinărie extrem de ciudată, care a avut un singur scop: acela de a testa anvelope pentru vehicule comerciale. Iat-o în toată splendoarea ei.

VIDEO: Maşina-miriapod a anilor '70 VIDEO: Maşina-miriapod a anilor '70

Anii '70 au fost o perioadă foarte frumoasă, cu plete, blugi evazaţi, încheierea războiului din Vietnam şi nu mai puţin de două crize mondiale ale petrolului. Totodată, a fost o perioadă în care producătorii de automobile au făcut suficiente experimente mai mult sau mai puţin interesante.

Un astfel de experiment a fost făcut şi de firma de anvelope Michelin, care a luat un Citroën DS şi l-a transformat într-un monstru cu 11 roţi a cărui scop a fost de a testa pneurile destinate vehiculelor comerciale.

Ciudată, dar şi-a făcut treaba

Mai exact, în anul 1972, modelul francez cunoscut pentru eleganţa sa a devenit o maşinărie bizară, dotată cu două motoare Chevy V8 scrie carthrottle.com. Unul dintre motoare trimitea puterea către cele şase roţi din spate, în vreme ce al doilea motor se ocupa de o singură roată, localizată în interiorul maşinii, pe care era montată o anvelopă de camion ce trebuia testată. Cele patru roţi din faţă asigurau direcţia.

Iată şi roata de camion din interior

Greutatea maşinii-miriapod era, potrivit videoclipului de mai jos, de nouă tone, suficient pentru a pune la încercare un pneu destinat vehiculelor comerciale.

Totodată, pe lângă greutatea impresionantă, Citroën-ul făcut de Michelin putea atinge o viteză maximă de 170 km/h, în vreme ce transmisia era automată cu convertor de cuplu.

VIDEO:

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.