Volkswagen a creat un Golf atât de deplasat, încât nici măcar nu-l poate lăsa pe stradă

Autor: Andrei Ştirbu 10 iul. 2015 Concepte auto

Probabil că „circuit” nu este primul cuvânt care îţi vine în minte atunci când te gândeşti la Volkswagen Golf – o excepţie decentă fiind R. Asta până acum, cel puţin.

Pentru că divizia Motorsport a Volkswagen tocmai au prezentat un concept, creat pentru a „evalua un potenţial program de curse pentru clienţi”. Da, exact, este un Golf dedicat exclusiv circuitului, care să alerge, per se, într-o competiţie monomarcă.

Prin urmare, designul ultra-agresiv joacă aici rol practic, aerodinamic, în timp ce fac maşina să arate incredibil de bine. Însă asta contează mai puţin pe circuit, nu? Cel mai mult contează cum se mişcă, teoretic. Sub capotă, Golful de circuit acomodează un motor I4 turbo, de 2,0 litri, care dispune de 330 de cai-putere (şi 410 Nm) pentru a pune în mişcare roţile mari, de 18 inci, ale punţii faţă. Transferul de putere se realizează cu ajutorul unei cutii DSG şi este facilitat de padelele din spatele volanului.

Nu sunt publicate cifrele de performanţă pentru acest Golf de circuit, însă, judecând după modul în care arată interiorul „curăţat” de toate cele netrebuincioase într-o cursă, probabil că raportul putere/masă este unul intimidant.

Cu toate că maşina este un „concept”, echipa Liqui Molly Engstler va alerga două astfel de exemplare pe Red Bull Ring, în cadrul Touringcar Racer International Series (TCR).

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide