Volkswagen Golf Blue-e-motion – primul Golf electric

Volkswagen Golf, cea mai vândută maşină europeană din istorie, face un pas uriaş pentru a consolida această poziţie şi în viitor, aliniindu-se tendinţelor cu o versiune complet electrică, Blue-e-motion.

Volkswagen Golf  Blue-e-motion – primul Golf electric Volkswagen Golf Blue-e-motion – primul Golf electric

Volkswagen Golf Blue-e-motion este primul pas făcut de Volkswagen pentru a preîntâmpina viitorul în segmentul cel mai popular din Europa. Deocamdată proiectul este în fază de prototip fiind prezentat la Salonul de la Madrid, dar va apărea ca produs de serie în 2013 şi până în 2018 germanii au de gând să devină lideri şi pe acest segment.

Golf Blue-e-motion este propulsat exclusiv prin intermediul unui motor electric amplasat în partea din faţă care oferă 115 CP şi un cuplu de 270 Nm. Energia necesară este asigurată de baterii li-ion cu capacitatea de 26.5 Kwh, amplasate în partea din spate. Pentru că sunt dispuse uniform, bateriile conferă şi avantajul unui volum al habitaclului crescut cu 237 litri, Golf Blue-e-motion fiind mai spaţios decât echivalentele cu combustie internă, dar fac ca versiunea electrică să fie cu 205 kg mai grea decât un Golf TDI cu cutie DSG.

Autonomia bateriilor este de 150 km extraurban sau 100 km în regim de oraş. Viteza maximă pe care o poate atinge Blue-e-motion este de 140 km/h, pretabilă chiar şi pe Autobahn. Alimentarea se poate face de la reţeaua specială pe care Uniunea Europeană intenţionează să o construiască la nivel continental.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.