Volkswagen Kai-Nalu Concept, supercarul VW electric

Conceptul Volkswagen Kai-Nalu este o creaţie care există doar în mediul virtual, fiind parte a lucrării de diplomă a spanioului Josep Ferriol, student la Universitatea Politehnică din Valencia. Ce părere aveţi?

Volkswagen Kai-Nalu Concept, supercarul VW electric Volkswagen Kai-Nalu Concept, supercarul VW electric

Volkswagen Kai-NaluDespre Volkswagen Kai-Naluputem spune că e un automobil al unui viitor nu doar îndepărtat, cişi incert. Deşi arată foarte original, multe detalii rămândiscutabile prin prisma unui automobil al zilelor noastre, dar,fiind vorba de randări pe calculator, e de apreciat generozitateaideilor pe care le-a adunat JosepFerriol.

Conceptul VW Kai-Nalu este inspirat, după spuseleautorului, din imaginea valurilor Mediteranei, fiinddivizat în două porţiuni distincte. Partea superioară (plafonul şisuprafaţa vitrată) este foarte lin concepută, ca şi cum te-ai uitala apa calmă a mării. Partea inferioară, de sub centura mediană,este inspirată din valurile care se sparg de ţărm, fiind desenatămai agresiv, în contradicţie clară cu partea superioară.

Rezultatul este, într-adevăr, plin de forţă şi originalitate,jocul luminii pe suprafeţele care se întretaie ducând la un aspectmai mult decât interesant, ca să nu spunem demn de controverse. Maiales că acest concept, deşi poartă sigla Volkswagen, nu prea arenici o legătură cu stilul cunoscut al maşinilor germane.

Inspirat din valurile mariiJantele maşinii nu au cainspiraţie vreun motiv mediteranean, ci vor să amintească pur şisimplu de biciclete. Sau, mai exact, de eficienţa şi nepoluareabicicletelor. Tot despre nepoluare este vorba şi dacă vorbim desistemul de propulsie al lui Kai-Nalu, care este de naturăpur electrică, fiind alcătuit din două motoare electrice,unul în faţă, celălalt în spate, pentru o repartiţie cât mai bună amaselor pe punţi.

Un element distinctiv este soluţia inedită pentru logo-ulmaşinii: inscripţia Volkswagen este la loc de cinste pecapotă, fiind plasată pe un suport special şi având unlook neon, astfel ca să nu existe nici un dubiu despre origineamaşinii.

O maşină care va rămâne doar la stadiul de concept pecalculator. Totuşi, VW Kai-Nalu oferă o perspectivăinteresantă în ce priveşte "jonglarea" cu suprafeţele,ceea ce ar putea atrage atenţia celor de la Giugiaro, care au fostrecent cumpăraţi de concernul Volkswagen.