Volkswagen pregăteşte conceptul Golf GTI Design Vision cu 503 CP

Autor: Iulian Dnistran 08 mai 2013 Concepte auto

Volkswagen a pregătit pentru festivalul GTI Wörthersee din 2013 un concept care are la bază cea de-a şaptea generaţie a modelului Golf. Denumit Volkswagen Golf GTI Design Vision, conceptul se anunţă cel mai spectaculos prototip bazat pe Golf care va fi prezentat la Wörthersee, după Golful GTI W12 din 2007.

Dacă ar fi să ne luăm după schiţele publicate de germani, conceptul GTI Design Vision va avea doar două uşi şi jante imense, îmbrăcate în anvelope cu talon mai mic decât degetul arătător.

Sub capotă, motorul standard de 2,0 litri de pe Golful GTI standard a fost înlocuit cu un propulsor V6 de 3,0 litri biturbo care dezvoltă nu mai puţin de 503 CP şi un cuplu maxim de 560 Nm între 4.000 şi 6.000 rpm. Toată această putere merge către toate cele patru roţi prin intermediul unui sistem de tracţiune integrală conectat la o cutie de viteze automată DSG cu ambreiaj dublu.

Potrivit oficialilor, Golful GTI Design Vision poate face sprintul de la zero până la 100 km/h în 3,9 secunde şi atinge o viteză maximă de 299 km/h, spre deosebire de un Golf 7 GTI standard care reuşeşte să facă suta în 6,4 secunde şi are o viteză maximă de 250 km/h.

Toate cele patru colţuri ale maşinii au parte de frâne ceramice cu discuri de 380 mm pe faţă şi 356 mm pe spate.

Caroseria a fost şi ea modificată, astfel că prototipul e mai scurt, mai lat şi mai jos decât un Golf GTI standard. Nici interiorul nu a rămas neatins. Din schiţele publicate se vede că prototipul germanilor urmează să primească un interior complet redesenat.

Rămâne de văzut cum va arăta în realitate conceptul Volkswagen Golf GTI Design Vision când germanii vor publicat un set de imagini oficiale reale.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide