Volkswagen prezintă conceptul CrossBlue, un potenţial rival pentru Ford Explorer

Autor: Iulian Dnistran 15 ian. 2013 Concepte auto

Germanii de la Volkswagen au prezentat la Salonul Auto Detroit 2013 conceptul CrossBlue, un SUV cu şase locuri care, dacă va intra în producţie, va fi comercializat exclusiv în America de Nord şi va încerca să muşte o bucată din piaţa deţinută de Ford Explorer.

Volkswagen vinde deja în Statele Unite ale Americii crossover-ul Tiguan şi SUV-ul Touareg, iar versiunea de serie a conceptului CrossBlue ar intra, din punctul de vedere al preţului, între cele două modele comercializate în prezent pe piaţa nord-americană. Mai mult, noul SUV ar putea fi un înlocuitor pentru monovolumul Routan, care a fost construit în colaborare cu Chrysler şi care a ieşit din producţie la sfârşitul lui 2012.

Conceptul CrossBlue are 4.986 mm lungime, 2.014 mm lăţime şi 1.732 mm înălţime, ceea ce înseamnă că are dimensiuni similare cu Ford Explorer, model cu care va concura dacă Volkswagen aprobă producţia în serie. Aceste dimensiuni mai înseamnă că, cel puţin sub formă de concept, CrossBlue este mai mare decât un Touareg.

Oficialii companiei germane au spus că SUV-ul va avea şapte locuri dacă va ajunge în producţie de serie, şi nu şase, cum are acum. Cu toate cele trei rânduri de scaune ridicate, conceptul are o capacitate a portbagajului de 335 de litri, care creşte la 812 litri dacă se rabatează al treilea rând de scaune şi la aproape 2.000 de litri dacă se rabatează şi al doilea rând de scaune.

Sistemul de propulsie al conceptului Volkswagen CrossBlue este unul hibrid, care combină un motor diesel de 2,0 litri TDi cu două motoare electrice, un sistem electric de tracţiune integrală şi o cutie de viteze automată DSG cu ambreiaj dublu. Puterea totală a sistemului este de 305 CP, iar cuplul maxim este de 700 Nm, valori care se traduc într-un sprint de la zero până la 100 km/h în 7,5 secunde.

Bateriile pot fi încărcate atât cu ajutorul motorului diesel, cât şi de la o sursă externă, ceea ce înseamnă că Volkswagen CrossBlue Concept este un plug-in hybrid. În modul exclusiv electric, SUV-ul are o autonomie de 23 de kilometri şi poate ajunge până la o viteză maximă de 121 km/h. Atunci când şi motorul termic funcţionează, viteza maximă este de 204 km/h.

Salonul Auto Detroit 2013 se desfăşoară în perioada 14-27 ianuarie 2013 în Detroit, Statele Unite ale Americii.

Video Volkswagen CrossBlue Concept:

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide