Volkswagen Race Touareg 3 Qatar - versiune street-legal

Cât va costa versiunea street-legal a maşinii de curse Volkswagen Race Touareg 3, deocamdată nu ştim. Dar, cu siguranţă, se vor găsi destui milionari excentrici nerăbdători să traverseze deşertul cu bolidul germanilor.

Volkswagen Race Touareg 3 Qatar - versiune street-legal Volkswagen Race Touareg 3 Qatar - versiune street-legal

De fapt, versiunea de stradă a lui Volkswagen Race Touareg 3 a fost prezentată în premieră mondială chiar la Salonul Auto din Qatar, alături de conceptul VW XL1, care consumă doar 0,9 litri/100 km de motorină.

Însă, în cazul lui VW Race Touareg 3 Qatar, consumul nu ne interesează. Pentru că vorbim de o bestie dedicată performanţelor, lucru evident încă de la prima privire aruncată exteriorului care aduce cu un mic tanc. Practic, lăţimea de 2 metri a lui Touareg 3 Qatar şi jantele BBS aurite, de 18 inch, aproape că pun în inferioritate cunoscutul Hummer, cel puţin ca look brutal. De apreciat vopseaua albă "Magic Morning" a caroseriei.

Pentru a putea fi utilizat confortabil şi pe şosea (deşi se pretează la călătorii mai mult în afara acesteia), interiorul lui Volkswagen Race Touareg 3 Qatar a fost modificat substanţial, pentru a oferi cât mai mult confort şi lux - singurul lucru care a fost preluat de la versiunea de curse este roll-cage-ul interior, necesar din raţiuni de securitate.

Designerii i-au conferit habitaclului un aşa-numit "Stealth Look", care aminteşte de domeniul aviatic. bordul fiind garnisit atât cu ornamente din aluminiu anodizat, cât şi cu inserţii din fibră de carbon. Pentru că vorbim de o maşină specială, alături de inscripţia "Race Touareg" sunt încrustate în aluminiu şi victoriile maşinii din Dakar.

Motorul rămâne acelaşi TDI de 2,5 litri şi 300 CP de pe modelul de curse, maşina fiind capabilă de un sprint 0-100 km/h în mai puţin de 6 secunde. Pentru moment, însă, nu a fost comunicat şi un preţ al lui Volkswagen Race Touareg 3 Qatar, dar e clar că acest lucru nu va fi un impediment pentru viitorii clienţi ai deşertului.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.