Volkswagen Race Touareg 3 Qatar - versiune street-legal

Cât va costa versiunea street-legal a maşinii de curse Volkswagen Race Touareg 3, deocamdată nu ştim. Dar, cu siguranţă, se vor găsi destui milionari excentrici nerăbdători să traverseze deşertul cu bolidul germanilor.

Volkswagen Race Touareg 3 Qatar - versiune street-legal Volkswagen Race Touareg 3 Qatar - versiune street-legal

De fapt, versiunea de stradă a lui Volkswagen Race Touareg 3 a fostprezentată în premieră mondială chiar la Salonul Auto dinQatar, alături de conceptul VW XL1, care consumă doar 0,9 litri/100 km demotorină.

Volkswagen Race Touareg 3 Qatar este versiunea de strada a bolidului din Dakar

Însă, în cazul lui VW Race Touareg 3 Qatar, consumul nu neinteresează. Pentru că vorbim de o bestie dedicată performanţelor,lucru evident încă de la prima privire aruncată exteriorului careaduce cu un mic tanc. Practic, lăţimea de 2 metri a luiTouareg 3 Qatar şi jantele BBS aurite, de 18 inch, aproapecă pun în inferioritate cunoscutul Hummer, cel puţin ca lookbrutal. De apreciat vopseaua albă "Magic Morning" a caroseriei.

Pentru a putea fi utilizat confortabil şi pe şosea (deşi sepretează la călătorii mai mult în afara acesteia),interiorul lui Volkswagen Race Touareg 3 Qatar a fostmodificat substanţial, pentru a oferi cât mai mult confortşi lux - singurul lucru care a fost preluat de la versiunea decurse este roll-cage-ul interior, necesar din raţiuni desecuritate.

Volkswagen Race Toareg 3 Qatar nu are modificari majore la exterior

Designerii i-au conferit habitaclului un aşa-numit "StealthLook", care aminteşte de domeniul aviatic. bordul fiind garnisitatât cu ornamente din aluminiu anodizat, cât şi cu inserţii dinfibră de carbon. Pentru că vorbim de o maşină specială,alături de inscripţia "Race Touareg" sunt încrustate înaluminiu şi victoriile maşinii din Dakar.

Motorul rămâne acelaşi TDI de 2,5 litri şi 300 CP de pemodelul de curse, maşina fiind capabilă de un sprint 0-100 km/h înmai puţin de 6 secunde. Pentru moment, însă, nu a fostcomunicat şi un preţ al lui Volkswagen Race Touareg 3 Qatar, dar eclar că acest lucru nu va fi un impediment pentru viitorii clienţiai deşertului.

Interiorul lui Volkswagen Race Touareg 3 Qatar este complet modificat, cu exceptia roll-cage-ului