W3 Triposto – studiu pe baza Porsche

Autor: Cosmin Iordache 08 ian. 2009 Concepte auto

Omagiu lui Porsche 718 RSKUneori imaginaţia umană nu are limite şi dorinţa de a face lucrurile diferit duce la produse precum acest W3 Triposto, un concept unicat creat de doi pasionaţi, ce implică modificarea unui Porsche 911 cu doar…250.000 de dolari. Artizanii modelului se numesc Clyde and Hugh Kwok, doi canadieni, tată şi fiu, unul fost profesor de mecanică, celălalt actual pilot.

Modelul creat de cei doi, realizat manual, presupune modificări radicale la 911, postul de conducere fiind montat central şi existând, de asemenea, două locuri dispuse lateral şi puţin în spate lângă poziţia şoferului. O altă particularitate o reprezintă caroseria, care se vrea un omagiu la adresa modelelor Porsche clasice, cum ar fi Porsche 718 RSK din 1958.

Întreaga strcutură este realizată din fibră de carbon, aluminiu şi kevlar. De asemenea, uşile sunt de tip fluture, parbrizul este îngust şi deasupra capului şoferului se află o gură de admisie uriaşă, ilustrând lumea competiţională de la jumătatea secolului 20. Motorul boxer cu 6 cilindri, tipic Porsche, este modificat pentru a dezvolta 300 CP, viteza maximă a acestui concept fiind  290 km/h.

Preţul de 250.000 de dolari plus un Porsche 911 996 îl fac un model foarte exclusivist şi, probabil, acest model va rămâne în custodia familie Kwok, fiind un proiect de arătat nepoţilor.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide