Wiesmann Spyder Concept la Geneva 2011

Micul producător de maşini exotice Wiesmann nu a lipsit de la Salonul Auto Geneva 2011, unde a prezentat conceptul unui roadster purist, Spyder Concept. Aţi vrea să îl vedeţi în producţia de serie?

Wiesmann Spyder Concept la Geneva 2011 Wiesmann Spyder Concept la Geneva 2011

Pasionaţii maşinilor sport pure au primit un cadou interesant din partea celor de la Wiesmann. Aceştia au adus un concept nou nouţ la Salonul Auto Geneva 2011: Wiesmann Spyder Concept. Care pare conceput strict pentru senzaţiile tari pe circuit.

Din păcate, foarte puţine detalii ne sunt oferite în mod oficial. Suntem, totuşi, siguri că sub capotă maşina beneficiază de un motor de origine BMW, ca şi celelalte modele, ceea ce explică performanţele anunţate pentru Spyder Concept: o viteză maximă de aproape 290 km/h şi un demaraj 0-100 km/h în mai puţin de 4 secunde.

Bineînţeles, masa lui Wiesmann Spyder Concept este foarte redusă, cifrându-se la aproape 1.000 kg, iar caroseria nu beneficiază nici de parbriz, nici de portiere, forma generală fiind, într-adevăr, de o sportivitate pură, lăsând să se vadă fără menajamente multe din subsistemele maşinii.

Partea frontală surprinde prin agresivitatea extremă, farurile foarte mici fiind aproape minimizate de imensele "branhii" din spoilerul frontal - un stil care s-ar putea să fie aplicat pe următoarele modele de serie. Cele două scaune au în spatele lor două arce de securitate masive, iar spatele... ei bine, să spunem doar că difuzorul şi evacuările sunt demne de o maşină de curse.

În funcţie de feedbackul publicului şi de interesul arătat de potenţialii clienţi, cei de la Wiesmann se gândesc să realizeze o serie redusă a acestui Spyder Concept în 2012, preţul anunţându-se deja unul destul de piperat.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.