Wiesmann Spyder Concept la Geneva 2011

Micul producător de maşini exotice Wiesmann nu a lipsit de la Salonul Auto Geneva 2011, unde a prezentat conceptul unui roadster purist, Spyder Concept. Aţi vrea să îl vedeţi în producţia de serie?

Wiesmann Spyder Concept la Geneva 2011 Wiesmann Spyder Concept la Geneva 2011

Pasionaţii maşinilor sport pure au primit un cadou interesantdin partea celor de la Wiesmann. Aceştia au adus un conceptnou nouţ la Salonul Auto Geneva2011: Wiesmann Spyder Concept. Carepare conceput strict pentru senzaţiile tari pe circuit.

Wiesmann Spyder Concept - prezentat in premiera la Geneva 2011

Din păcate, foarte puţine detalii ne sunt oferite în modoficial. Suntem, totuşi, siguri că sub capotă maşina beneficiază deun motor de origine BMW, ca şi celelalte modele, ceea ce explică performanţeleanunţate pentru Spyder Concept: o viteză maximă de aproape 290 km/hşi un demaraj 0-100 km/h în mai puţin de 4 secunde.

Bineînţeles, masa lui Wiesmann Spyder Concept estefoarte redusă, cifrându-se la aproape 1.000 kg, iarcaroseria nu beneficiază nici de parbriz, nici de portiere, formagenerală fiind, într-adevăr, de o sportivitate pură, lăsând să sevadă fără menajamente multe din subsistemele maşinii.

Wiesmann Spyder Concept are un design sportiv purist

Partea frontală surprinde prin agresivitateaextremă, farurile foarte mici fiind aproape minimizate deimensele "branhii" din spoilerul frontal - un stil care s-ar puteasă fie aplicat pe următoarele modele de serie. Cele două scaune auîn spatele lor două arce de securitate masive, iar spatele... eibine, să spunem doar că difuzorul şi evacuările sunt demne de omaşină de curse.

În funcţie de feedbackul publicului şi de interesul arătat depotenţialii clienţi, cei de la Wiesmann se gândesc sărealizeze o serie redusă a acestui Spyder Concept în 2012,preţul anunţându-se deja unul destul de piperat.

Wiesmann Spyder Concept are un motor BMW si poate prinde 290 km/h